Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Radicalitate si nuanta - Mircea Martin

Radicalitate si nuanta - Mircea Martin
-5%
Preț: 36,48 lei
38,40 lei (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Vineri, 16 Apr. 2021
ISBN: 9786066644976
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 476
Categoria: Beletristica
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Paul Cernat: ”Nu faptul ca Radicalitate si nuanta e primul volum publicat de Mircea Martin dupa 1989 il transforma in eveniment, ci ideile si mizele pe care le pune in joc. Drept pentru care nu-mi propun, in cele ce urmeaza, sa scriu un „comentariu de carte“, ci sa-i abordez, pe cit posibil, bogatul si incitantul cimp problematic, de o densitate deconcertanta…

O absenta editoriala atit de indelungata are, ce-i drept, de ce sa intrige. Ea tradeaza, de fapt, o ordine semnificativa a prioritatilor, asumata ca atare („aveam lucruri daca nu mai importante, in orice caz mai presante de facut. Sau asa credeam, amagindu-ma singur“). Spun asta intrucit criticul a fost mereu, in acest interval, o prezenta activa si constructiva, care si-a tradus viziunea teoretica intr-o actiune culturala pragmatica: a editat publicatii academice de tip carte (Euresis) sau periodice general-culturale (Cuvintul, dupa 2004), a organizat conferinte publice si a prezidat jurii, a coordonat edituri notorii (Univers, Paralela 45, Art) unde a pus in circulatie colectii importante (inclusiv de debut literar), a scris texte insotitoare la traduceri majore din critica si teoria literara internationala (Antimodernii… lui Antoine Compagnon spre exemplu), a initiat si gindit un dictionar ciclopic de termeni literari si culturali, aflat inca in santier, a editat cu o expertiza de exceptie primele volume din opera literara a lui B. Fundoianu, a initiat, la Literele bucurestene, Centrul „Tudor Vianu“, conduce Asociatia de Literatura Generala si Comparata s. a.”

 Premiul Observator cultural 2016 la categoria Critica literara/Istorie literara/Teorie literara.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.088 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.