Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Regimul post-totalitar din Republica Moldova (1990 – 2012) - Dorin Cimpoesu

Regimul post-totalitar din Republica Moldova (1990 – 2012) - Dorin Cimpoesu
-10%
Preț: 28,80 lei
32,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 15 Apr. 2020
ISBN: 9786065371255
Anul publicării: 2012
Pagini: 308
Categoria: Istorie
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Dupa doua decenii putem afirma ca drumul parcurs in edificarea si afirmarea independentei de stat s-a dovedit a fi foarte dificil. Pentru multi ramane inca actuala intrebarea: De ce tranzitia Republicii Moldova de la un regim politic totalitar la unul democratic este atat de anevoioasa? La aceasta intrebare exista mai multe raspunsuri, generate de caracterul reformelor politice, economice, sociale si culturale. Unul dintre aceste raspunsuri tine de domeniul istoriei si memoriei colective si de ceea ce a insemnat pentru locuitorii fostei republici unionale regimul totalitar comunist. Perceperea trecutului este conditionata de experienta si cunostintele fiecarui om, ale fiecarei familii si comunitati in parte etc. Desi PCUS a tins sa construiasca o societate egalitara sub toate aspectele, viziunile asupra acestui regim au fost si raman a fi diferite. Dupa evenimentele din august 1991, s-a crezut in colapsul sovietic si in detasarea definitiva de trecutul totalitar, realitatile insa s-au dovedit a fi altele.
Din perspectiva unei abordari istorice, bazata pe documente, este dificil sa discuti despre ultimele doua decenii, cand inca multe arhive nu sunt accesibile. Dar, autorul a urmarit cu atentie mass media, programele partidelor politice, sondajele de opinie etc., ceea ce i-a permis sa evidentieze un sir de particularitati, atat generale (trend-uri), cat si specifice regimurilor de guvernare din Republica Moldova…
Prezentarea a numeroase aspecte privind dinamica politica de la Chisinau demonstreaza faptul ca autorul lucrarii este un fin observator si un analist atent la tot ceea ce se petrece in Republica Moldova. Abordarea retrospectiva a celor 22 de ani reprezinta o prima istorie politica a tanarului stat si constituie un instrument eficient de cunoastere si intelegere a situatiei din Republica Moldova.
Sergiu Musteata

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.045 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.