Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Romania in timpul Primului Razboi Mondial. Marturii contemporane, vol. 2 - Dumitru Preda

Romania in timpul Primului Razboi Mondial. Marturii contemporane, vol. 2 - Dumitru Preda
-10%
Preț: 30,60 lei
34,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789733211808
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 340
Categoria: Stiinte
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Cel de-al doilea volum de marturii contemporane consacrat evolutiei Romaniei in timpul Primului Razboi Mondial este axat pe problematica anilor 1914-1917 si evidentiaza aspecte esentiale, mergand uneori pana la detalii putin cunoscute, privind atat locul tarii si al armatei in planurile strategice ale cancelariilor Marilor Puteri si ale Inaltelor lor Comandamente militare, cat si situatia si actiunile romanilor aflati inca in afara frontierelor statului national, sub dominatii straine – cu precadere cei din Austro-Ungaria. Totodata, am acordat un spatiu mult mai larg elementelor cu caracter strict militar, prezentarii campaniei din 1916, refacerii si reorganizarii armatei romane in iarna si primavara anului 1917 si am deschis seria memorialisticii dedicate marilor batalii din vara lui 1917, de la Marasti, Marasesti si Oituz, de la desfasurarea carora s-au implinit 100 de ani.
Astfel, conform principiilor stabilite in elaborarea volumelor, am continuat sa dam prioritate „imaginii celuilalt”, adica marturiilor straine din ambele tabere beligerante, atat cea a Antantei, cat si a Puterilor Centrale, oameni politici, diplomati si comandanti militari: de la Tisza István, seful guvernului ungar in anii 1914-1917, la Maurice Paléologue, subtilul ambasador al Frantei la Petrograd in aceeasi perioada, de la generalii rusi Iuri N. Danilov, Aleksei A. Brusilov, si respectiv francezi, Maurice Sarrail, comandantul Armatei aliate de la Salonic, Henri M. Berthelot, seful Misiunii Militare din Romania, pana la feldmaresalul August von Mackensen si generalul Curt von Morgen. La toate acestea am adaugat, in mod firesc, contributiile romanesti: alaturi de marturisirea inedita apartinand omului politic liberal Constantin I. Angelescu, am reprodus mesajele Tronului din anii 1914, 1915 si 1916, deci din primii ani ai domniei Regelui Ferdinand I.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.079 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.