Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Romania intre prieteni si dusmani: decupaje geopolitice si harti imagologice, editia a 2-a, revizuita si adaugita - Cristian Barna, Adrian Popa

Romania intre prieteni si dusmani: decupaje geopolitice si harti imagologice, editia a 2-a, revizuita si adaugita - Cristian Barna, Adrian Popa
-10%
Preț: 18,00 lei
20,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Vineri, 23 Oct. 2020
ISBN: 9789733211891
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 212
Categoria: Stiinte
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Cartea reprezinta un indraznet studiu privind securitatea nationala a Romaniei, cu accent pe pozitionarea tarii noastre in jocul strategic al actorilor de pe scena internationala. Titlul insusi, interogatiile folosite de autori sunt ilustrative pentru intreaga calatorie a cititorului pe parcursul lecturii. Intrebarile autorilor isi gasesc raspuns cu ajutorul viziunii ce combina abordarea sociologica cu cea geopolitica si imagologica, autorii intuind parca semnificatia diferentei dintre realitate si perceptie in jocul puterii. Autorii folosesc analiza predictiva sau metoda Delphi pentru a identifica tendintele globale, riscurile si amenintarile la adresa Romaniei. [...] In opinia autorilor, intrebarea pe care ar trebui sa si-o puna gestionarii destinului Romaniei vizeaza exact modul in care sunt identificate, colectate si interpretate informatiile cu privire la tendintele globale si impactul estimat asupra tarii noastre in diverse scenarii, dar si modul in care institutiile fundamentale ale statului si natiunea romana sunt pregatite pentru a face fata unor astfel de provocari, fructificand oportunitatile si reducand amenintarile. Cine suntem, incotro ne indreptam si care ne sunt prietenii si dusmanii? Acestea sunt intrebarile-cheie pe care autorii le lanseaza, ca o provocare, cititorului. In baza unei analize ce combina abordarea geopolitica, comunicarea strategica si teorii ale relatiilor internationale, precum si prin folosirea analizei comparative, a analizei de continut, a analizei predictive si a metodei prioritizarii, cartea ne surprinde prin precizia cu care este pozitionata Romania sau cum sunt definite optiunile sale in diverse scenarii ce cuprind actori-cheie de pe scena internationala, cum ar fi Statele Unite, Federatia Rusa, NATO, Uniunea Europeana si altii. (Prof. univ. dr. Vasile Dancu)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.070 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.