Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Romvla. Seria rapoarte arheologice, I, raport privind cercetarile arheologice sistematice din anul 2015 - Mircea Negru

Romvla. Seria rapoarte arheologice, I, raport privind cercetarile arheologice sistematice din anul 2015 - Mircea Negru
-10%
Preț: 26,81 lei
29,79 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 9 Apr. 2020
ISBN: 9786065373426
Anul publicării: 2016
Pagini: 96
Categoria: Istorie
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Programul complex de cercetare de la Resca-Romula, initiat inca din anul 1965, are drept obiective specifice unui de sit de asemenea anvergura si importanta, care pot fi atinse numai prin intermediul unui sir substantial de campanii arheologice. Pe de alta parte, din experienta celor cinci decenii de sapaturi arheologice sistematice, rezulta faptul ca publicarea unor rapoarte anuale, fie ele si preliminare, asigura intrarea informatiilor si materialelor descoperite in circuitul stiintific.
Prezentul volum este, asadar, primul pas in realizarea unui proiect mai vechi, care include si editarea unor lucrari dedicate acestui sit arheologic major pentru istoria provinciei Dacia Inferior (Malvensis).
Autorii sunt constienti de faptul ca publicarea prompta a unui raport de cercetare arheologica anuala intr-un volum, prezinta o serie de neajunsuri legate de timpul scurt de elaborare si faptul ca in mod inevitabil unele structuri arheologice sunt in curs de cercetare, deci nu pot fi prezentate informatii complete si finale. In acelasi timp insa, din experienta autorilor si nu numai, publicarea unor rapoarte extinse la un interval rezonabil de timp reprezinta o garantie a valorificarii ritmice a cercetarilor arheologice sistematice.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.063 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.