2022 Anul meu
Contact: 0786.253.910 / 0736.361.210

Sfinti pagani, iudei si crestini. Biografiile spirituale din Antichitatea tarzie - Cristian Badilita

Sfinti pagani, iudei si crestini. Biografiile spirituale din Antichitatea tarzie - Cristian Badilita
-22%
Preț: 23,32 lei
PRP: 29,90 lei (-22,01%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai sus.
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786063377860
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 288
Format: 110x165
Categoria: Spiritualitate

DESCRIERE

Biografiile filozofilor din secolele al III-lea si al IV-lea d. H. sunt implicit religioase, caci vizeaza convertirea cititorilor, iar nu prezentarea neutra a vietii unui personaj istoric. Acelasi scop il au biografiile spirituale compuse in mediul iudaic si cel crestin: castigarea de noi adepti si intarirea credintei celor vechi.

Epoca este un laborator, unic in istoria spatiului mediteraneean, al dialogului (adesea contondent) intre diverse curente filozofico-religioase. In noul „panteon“, Moise si Isus se dueleaza pentru suprematie cu Pitagora si Apollonios, apostolii rivalizeaza cu magii pagani si cu profetii taumaturgi.

Ne vom apleca asupra trasaturilor „barbatului indumnezeit“ (theios aner), caci toti eroii volumului apartin acestei categorii aparte, care defineste Modelul spiritual al Antichitatii tarzii. Temele analizate (mantuirea, mulier virilis, moartea, autarhia, asceza, libertatea etc.) sunt tratate comparativ si fenomenologic, subliniind atat diferentele, cat si constantele biografiilor din cele trei medii: iudaic, pagan si crestin.

Volumul, redactat initial in franceza, a constituit subiectul unui doctorat in cadrul École Pratique des Hautes Études din Paris, sub egida Institutului de Studii Religioase din Trento.

• Theios aner, „barbatul indumnezeit“

• Origen, Constantin si Antonie: modele crestine ale celor trei „functii sociale“

• Mulier virilis. Patru modele de femei crestine

• Caile mantuirii

• Moartea-revelatie. Adevaratul inceput al vietii

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.073 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.