Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Sterilizarea materialului reutilizabil in unitati sanitare - Adriana Ilian editura Mirton

Sterilizarea materialului reutilizabil in unitati sanitare - Adriana Ilian editura Mirton
Preț: 70,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 6 Mai. 2021
ISBN: 9789735218690
Anul publicării: 2019
Pagini: 268
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Sterilizarea materialului  reutilizabil în unităţile sanitare - Adriana Ilian

 

O carte ghid pentru cei implicaţi în activitatea de sterilizare în unităţile sanitare: medici (în special medici chirurgi şi epidemiologi), asistenţi medicali (în special din serviciile de sterilizare, blocuri de operaţie, secţii chirurgicale),  serviciul administrativ (în special de achiziţii şi aprovizionare) şi distibuitori de dispozitive medicale (instrumentar, articole medicale, consumabile medicale, echipament şi aparatură medicală).

 

Sterilizarea face parte din categoria procedurilor speciale, departamentul/serviciul de sterilizare fiind un serviciu suport fără de care activitatea chirurgicală nu s-ar putea desfăşura. Oferă pacienţilor siguranţa actului medical şi personalului medical siguranţă şi securitate în manipularea articolelor.

 

Activitatea din serviciile de sterilizare reprezintă un prim pas în prevenirea şi combaterea infecţiilor intraspitaliceşti (asociate activităţii  medicale) deoarece în aceste servicii lanţul epidemiologic se rupe.

 

Cartea  prezintă importanţa, structura şi activitatea din serviciul de sterilizare, pentru a înţelege sensibilitatea şi responsabilitatea marcată a acestui domeniu, pentru a înţelege necesarul investiţiilor atât în infrastructură căt şi în resursa umană şi a-i acorda importanţa cuvenită.

 

Se prezintă metodele sterilizare cu diferiţi agenţi de sterilizare, pentru ca personalul instruit şi calificat să stie CÂND, CUM şi DE CE să aplice anumite proceduri, protocoale şi ghiduri de bune practici.

 

Şi nu în ultimul rând se prezintă manegementul sterilizării cu importanţa controlului calităţii, a trasabilităţii, a validării şi a standardelor internaţionale în vigoare, strategia adoptată pentru risc precum şi necesitatea dobândirii competenţei şi îmbunătăţirea performanţei personalului angajat în această activitate.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.114 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.