Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Straveacul si alte vremi - Olga Tokarczuk

Straveacul si alte vremi - Olga Tokarczuk
-5%
Preț: 33,20 lei
34,95 lei (-5,01%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Marți, 2 Iun. 2020
ISBN: 9789734679850
Editura:
Anul publicării: 2020
Ediția: 2
Pagini: 288
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Premiul Nobel pentru Literatura 2018
Traducere din limba polona si note de Olga Zaicik

Straveacul si alte vremi este considerata cea mai reusita carte a scriitoarei poloneze. Olga Tokarczuk construieste o vasta alegorie despre forta distructiva a timpului, povestind optzeci de ani din viata locuitorilor unui sat mitic. Sensul sau profund este reprezentat de modul in care omul se poate plasa in istorie pentru a se redescoperi. Imbinind realismul cu magicul, ignorind aspectele (post)moderne ale unei societati, scriitoarea reuseste sa dea romanului sau o dimensiune universala. Suflul amplu al naratiunii aminteste uneori de paginile memorabile din Un veac de singuratate al lui Gabriel García Márquez.

„Olga Tokarczuk construieste din crimpeie de istorie reala un mit ce respira ordine, o poveste unde toate intimplarile, chiar si cele tragice si urite, au propria justificare. Spatiul e organizat ca o mandala – un cerc inscris intr-un patrat, care e reprezentarea geometrica a desavirsirii si plenitudinii.” (Jerzy Sosnowski, Gazeta Wyborcza)
„In acest roman de mare amplitudine, Olga Tokarczuk valorifica traditiile realismului magic pentru a plasmui o lume la fel de adinc inradacinata in mituri stravechi pe cit de inradacinata este in prezent.” (Frankfurter Allgemeine Zeitung)
Straveacul si alte vremi este un roman monumental, de o anvergura si o profunzime rareori atinse in literatura contemporana. Complexitatea sa transcende vasta multime de personaje legate intre ele, intretesute in naratiunea de o imaginatie luxurianta a Olgai Tokarczuk, extinzindu-se la citeva decenii de framintari din istoria unui satuc. Scriitoarea ne reaminteste de ce citim romane: ca sa patrundem intr-o lume fictiva cu totul necunoscuta si in acelasi timp nemaipomenit de familiara.” (The Prague Post)
 
Olga Tokarczuk, nascuta in Sulechów in 1962, este unul dintre cei mai faimosi si mai iubiti scriitori polonezi contemporani, numarindu-se printre cistigatorii celei mai prestigioase distinctii literare poloneze, premiul Nike. Este autoarea mai multor romane (printre care Casa de zi, casa de noapte, Calatoria oamenilor Cartii si Straveacul si alte vremi) si volume de povestiri, traduse in mai multe limbi. In anul 2018, romanul Ratacitorii, la a carui lansare The Bookseller afirma ca Olga Tokarczuk este „probabil unul dintre cei mai mari scriitori in viata de care n-ati auzit”, a fost recompensat cu Man Booker International Prize. Romanul Poarta-ti plugul peste oasele mortilor (2009) a fost adaptat pentru marele ecran in 2017, de regizoarea Agnieszka Holland, intr-o productie care a obtinut Ursul de Argint la Festivalul International de Film de la Berlin. Pentru intreaga cariera literara, Olga Tokarczuk a fost recompensata cu Premiul Nobel pentru Literatura 2018.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.054 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.