Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Studii. Comunicari. Articole - Vasile Loghin

Studii. Comunicari. Articole - Vasile Loghin
-10%
Preț: 49,50 lei
55,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Marți, 7 Apr. 2020
ISBN: 9786065371828
Anul publicării: 2013
Pagini: 460
Categoria: Stiinte Exacte
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

A aduna intr-un singur volum cele mai importante studii, comunicari si articole publicate de-a lungul unei cariere de aproape jumatate de secol este, fara indoiala, o intreprindere dificila.
Incredintat insa de utilitatea acestui demers, am trecut la inventarierea si clasificarea pe domenii tematice a materialelor selectate. Astfel, articolele au fost distribuite in sapte sectiuni: Geomorfologie, care a reprezentat principalul domeniu al preocuparilor noastre stiintifice; Geografie a riscurilor, geografie a mediului; Geografie regionala; Aplicatii ale teledetectiei in geografie, al doilea domeniu de interes, conturat in perioada activitatii universitare (1992 – 2008); Geografie didactica; Alte teme.
Singurul material care alcatuieste prin el insusi o sectiune distincta este Studiul geomorfologic al Campiei piemontane dintre valea Ghighiu – Tohani si raul Buzau (Mizil – Buzau). Acesta nu a fost publicat pana in prezent.
In cadrul fiecarei sectiuni, articolele au fost ordonate in functie de criteriul cronologic. Am considerat ca structurarea tematica si aranjamentul pe ani pot face posibila reevaluarea subiectelor predilecte spre acre s-au indreptat cercetarile autorului. In sectiunea a treia s-a impus o regrupare a articolelor pe teme de geografie regionala a Romaniei si de geografie regionala a Europei, astfel incat criteriul cronologic a fost tulburat intr-o oarecare masura.
Parcurgand sumarul acestui volum se va remarca, totodata, diversitatea temelor abordate, trasatura care reflecta orientarile si imperativele geografiei ca stiinta si ca obiect de invatamant in intervalul de referinta (1965 – 2013).
Articolele publicate in aceasta editie au fost realizate, in marea lor majoritate, ca unic autor. Unele dintre ele sunt insa rolul colaborarii cu specialisti din Departamentul de Geografie al Universitatii Valahia din Targoviste. Doresc sa evoc aici rolul jucat de George Muratoreanu, lector, doctor in geografie, care, din pozitia unui excelent student si masterand avea sa devina un admirabil coleg, un profesionist mult apreciat si un prieten devotat.
Cum articolele au fost publicate mai intai in diferite periodice din tara si din strainatate, in volumele unor congrese, simpozioane sau colocvii nationale si internationale, am avut in vedere specificarea adecvata la finalul fiecaruia, acolo unde sunt mentionati si coautorii. Din aceleasi considerente, am recurs la reconfigurarea tehnoredactionala a acestora intr-un mod unitar.
Astfel realizata, lucrarea se adauga celor 15 carti editate in format tiparit sau pe suport electronic, majoritatea studii si manuale universitare.
Nutrim convingerea ca editarea acestui volum va fi bine primita de catre geografii apartinand diferitelor generatii, cu totii preocupati de dezvoltarea stiintei pe care o slujesc.
Vasile Loghin,
1 martie 2013

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.060 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.