Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Studii de drept privat. Pledoarii pentru reforma Codului Civil - Sache Neculaescu

Studii de drept privat. Pledoarii pentru reforma Codului Civil - Sache Neculaescu
Preț: 65,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 28 Oct. 2020
ISBN: 9786063906787
Anul publicării: 2020
Pagini: 424
Categoria: Carti drept
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

In culegerea de fata au fost selectate studii pe care le-am publicat de-a lungul anilor in revistele de specialitate sau in monografii colective, circumscrise, cu precadere, in perimetrul obligatiilor civile. Urmarind intregul parcurs al elaborarii noilor reglementari, incepand cu cele ale Proiectului Noului Cod civil, adoptat de Senat la data de 13 septembrie 2004, care au continuat apoi cu amendamentele formulate de autorii care s-au succedat la redactarea actualelor prevederi normative, am putut constata lipsa lor de omogenitate si originalitate, multe dintre ele fiind preluate tale quale, cu precadere din Codul civil al Provinciei Quebec, dar si din alte surse, precum Codul civil italian, Codul civil elvetian, Principiile Dreptului European al Contractelor, Principiile Unidroit s. a. Preluarea secventiala a diverselor reglementari, printr-o traducere, de cele mai multe ori, literala, a afectat plenitudinea logica a actualului Cod civil. 
Cu convingerea ca rolul doctrinei consta nu doar in simpla explicare a legii, ci, mai ales, in contributii si propuneri de lege ferenda, mi-am propus sa evidentiez neimplinirile actualelor reglementari, printr-o analiza pe text, cu intentia onesta de a ma alatura celor care sustin nevoia de reforma a Codului nostru civil, care sa valorifice traditiile dreptului civil romanesc, printr-un limbaj autohton, si nu unul de imprumut.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.076 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.