Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Teme ale teologiei Vechiului Testament - William Dyrness

Teme ale teologiei Vechiului Testament - William Dyrness
-10%
Preț: 54,00 lei
60,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 26 Noi. 2020
ISBN: 9789738461031
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 280
Categoria: Religie
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Crestinii au tendinta sa neglijeze cartile VT, poate cu exceptia Psalmilor, Proverbelor si a unor carti profetice. Desi aceasta stare de lucruri poate fi explicata prin importanta acordata Persoanei si lucrarii lui Hristos, consecintele negative sunt inevitabile: fara cunoasterea si intelegerea VT pierdem o mare parte din sfera de cuprindere a revelatiei de Sine a lui Dumnezeu si, in consecinta, avem o imagine incompleta despre scopurile si planurile Lui. In plus, predicatorii si misionarii care isi bazeaza intreaga pregatire pe NT nu au cum sa-i dea Cuvantului lui Dumnezeu intreaga sa putere. Nu in ultimul rand, pierdem puntea de legatura dintre Biblie si viata obisnuita, cea din „casa si in piata”, unde putem cunoaste dragostea si indurarea lui Dumnezeu in termeni concreti. Fara VT, pierdem intelegerea adecvata a locului individului in familie, in comunitate si in stat, precum si a stilului de viata dat de Dumnezeu poporului Sau.

Teme alte teologiei VT ne propune un demers introductiv in teologia biblica a VT, tocmai pentru a acoperi golul existent in intelegerea acestei parti importante a Scripturii. Spre deosebire de teologia sistematica, ce se concentreaza pe relatia dintre temele biblice si implicatiile istorice si filozofice ale acestora, teologia biblica studiaza temele fundamentale recurente ale Bibliei, precum si caracterul lor progresiv, revelarea lor tot mai clara.

Autorul, William Dyrness, nu doar ca este convins de importanta egala a celor doua testamente pentru crestin, dar ne ajuta sa vedem cum, asemenea unei simfonii, aceleasi „linii melodice” sunt dezvoltate sub forma unor teme esentiale introduse de VT si preluate pentru a fi duse la apogeu, „intr-o gama mai inalta” in NT, totul legandu-se „intr-un mod mai complex si minunat. Daca nu ascultam atent Vechiul Testament, s-ar putea sa nu auzim unele dintre cele mai miscatoare melodii ale Noului Testament.” Cartea ne ajuta sa vedem modul in care VT contureaza si dezvolta urmatoarele teme-cheie: interactiunea lui Dumnezeu cu oamenii prin legamant; Legea ca element complementar legamantului; forma de inchinare instituita in sanul legamantului si relatia ei cu viata morala a comunitatii (etica si intelepciunea); viziunea legamantului final, pe care Hristos il va realiza prin moartea Sa.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.084 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.