Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Tiranul cu nas mare si cu suflet foarte mic - Cristian Preda

Tiranul cu nas mare si cu suflet foarte mic - Cristian Preda
-5%
Preț: 47,45 lei
49,95 lei (-5,01%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 5 Noi. 2020
ISBN: 9789734681860
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 472
Format: 13x20
Categoria: Stiinte
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Lirica politica, sloganuri electorale si versificatii satirice de campanie de la 1834 pana in zilele noastre

Istorie inedita a politicii romanesti pornind de la versurile inchinate domnitorilor si presedintilor, sefilor de partide si cetatenilor, ministrilor corupti si deputatilor somnorosi din regimurile care s-au succedat de la Regulamentele Organice pina astazi. O istorie extrasa din ziare, epigrame si brosuri electorale, recuperata din foile volante distribuite la mari evenimente, din Moftul Roman al lui Caragiale si din postarile de pe Facebook din zilele noastre. Veti descoperi cum au fost contestate cu virulenta mari personalitati ale istoriei noastre, dar si laudele desantate la adresa unor politicieni ridicoli, veti citi extrase din articole despre dueluri sau din poezii despre batausi electorali de profesie. Cartea infatiseaza o lume romaneasca plina de viata, grabita mereu sa-i denigreze pe politicieni, dar si sa le ridice statui dupa trecerea lor in nefiinta.
Drept e oare, buni amici,
Ca noi astia, cei mici,
Cu patriotism in pept,
Sa nu gustam din buget?
*
Indignat pe-un veac nauc
Si pe cei ce se despoaie,
Domnul Iorga intra-n baie
In manta de cauciuc.
*
Ceausescu, cine esti?
Un tiran din Scornicesti.

Cristian Preda este profesor de stiinte politice la Universitatea din Bucuresti, unde preda din 1992. A publicat mai multe volume despre evolutia gindirii politice romanesti, istoria liberalismului, sisteme electorale si politica postcomunista. A tradus, de asemenea, in romana autori precum Benjamin Constant, François Guizot, Alexis de Tocqueville, Raymond Aron sau Pierre Manent. La Polirom i‑au aparut trei carti: Introducere in stiinta politica (ed. I, 2010; ed. a II‑a, 2013; ed. a III‑a, 2019), Rumanii fericiti. Vot si putere de la 1831 pina in prezent (2011) si Insemnari din vremuri tulburi si tinuturi exotice (2018).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.057 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.