Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Trantind usa - Cristian Patrasconiu in dialog cu Tia Serbanescu

Trantind usa - Cristian Patrasconiu in dialog cu Tia Serbanescu
-12%
Preț: 29,92 lei
34,00 lei (-12%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 10 Aug. 2020
ISBN: 9789735054007
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 288
Format: 13x20 cm
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Am doua reguli pe care le-am respectat cat am putut. Prima e sa nu spui sau sa nu scrii despre nimeni ceva ce n-ai putea sa-i spui in fata… A doua regula e sa nu te iscalesti mai mult de doua ori in aceeasi zi.
 
„Tia Serbanescu este un fel de «crucisator moral al presei romanesti».. Daca presa poate invata pe cineva sa gandeasca, dupa ce va fi dat deoparte graul (putin) de neghina (multa), atunci Tia este unul dintre cei mai buni si mai eficienti insotitori in aceasta privinta. Prin ce spune, prin cum spune, prin consecventa cu care spune ceea ce spune, prin eleganta si stil. Tia este, si in presa, o prezenta cu adevarat luminoasa— si o iubesc si pentru asta.“ (Cristian PATRASCONIU)
 
"Am (sper!) luciditate, incerc sa am bun-simt si onestitate. Am pragmatism. Calculez, in termenii realitatii, ce se poate, ce nu se poate. Eu i-am judecat pe toti— in mod special pe politicieni— prin propria mea grila. Am propria mea grila din 1990 incoace. Asta am facut mereu cand am scris despre politica si asta fac si acum: pun totul in grila. Mi se pare cel mai onest asa. Si nu judec oameni, ci fapte si vorbe in functie de acele repere ale grilei. Nu am sentimente, nu am dusmani, nu am prieteni. Nu e loc de prietenii acolo unde nu sunt senti¬mente. Or eu nu am sentimente pentru politicieni, pentru politica.“ (Tia SERBANESCU)
 

CRISTIAN PATRASCONIU s-a nascut pe 3 decembrie 1976 la Drobeta-Turnu Severin. Este licentiat in stiinte politice al Facultatii de Filozofie de la Universitatea Vest din Timisoara si cursant al unui masterat de literatura comparata si intertextualitate la aceeasi universitate. A fost cursant si bursier al Colegiului „A Treia Europa“ din Timisoara si, in doua randuri, bursier al Universitatii Jagelloniene din Cracovia. Are o experienta de peste zece ani in mass-media. A fost senior editor la ziarul Cotidianul si senior editor la Realitatea TV. Apublicat un volum de versuri – Spectralia (1997). In prezent este director-adjunct al Institutului de Studii Populare (ISP). Volumul Repere intelectuale ale dreptei romanesti este alcatuit din zece interviuri realizate de Cristian Patrasconiu in perioada februarie-octombrie 2010.
 
TIA SERBANESCU (n. 24 octombrie 1945, comuna Sarateni, Ialomita) a absolvit Facultatea de Limba si Literatura Romana a Universitatii din Bucuresti in 1968. In acelasi an a primit repartitie la ziarul Romania libera, unde a lucrat initial la Sectia externe, apoi la Sectia cultura. In 1988, inainte de a pleca cu fiul intr-o excursie organizata de scoala in RDG, i s-a retinut la vama agenda personala. La intoarcere a fost acuzata ca voia sa-si ofere insemnarile Europei Libere si a fost mutata din redactie la serviciul documentare. In aprilie 1989 a fost data afara de la Romania libera (vazuse editia-pilot a unui ziar clandestin pregatit de grupul Petre Mihai Bacanu, Anton Uncu si Mihai Creanga) si a fost trecuta pe post de corector la tipografia „13 Decembrie“. Dupa Revolutie a revenit la Romania libera, fiind membru in Comitetul director pana in 1993. A lucrat apoi la ziarele Cotidianul (1993–1998) si Curentul (1998–2016). A sustinut rubrica „Bref“ timp de 25 de ani. In 2002 a publicat jurnalul Femeia din fotografie la Editura Compania. Semnatura Tiei Serbanescu este una dintre cele mai puternice, mai longevive si mai respectate in presa pro-democratica de dupa 1989.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.058 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.