2022 Anul meu
Contact: 0786.253.910 / 0736.361.210

Un Shakespeare pentru mileniul trei - George Volceanov

Un Shakespeare pentru mileniul trei - George Volceanov
-5%
Preț: 47,50 lei
PRP: 50,00 lei (-5%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai sus.
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 19 Ian. 2022
ISBN: 9786060233039
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 296
Format: 150x230
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

GEORGE VOLCEANOV este un reputat anglist si lexicograf, precum si unul dintre cei mai apreciati traducatori romani ai momentului, cu peste saizeci de volume traduse din limbile engleza si maghiara. A initiat si coordonat proiectul editorial „Un Shakespeare pentru mileniul trei”. Activitatea de traducator i-a fost incununata de numeroase premii acordate de Uniunea Scriitorilor, British Council, Muzeul National al Literaturii Romane etc. Monografia Intoarcerea la Marele Will sau Reconsiderarea canonului shakespearian (Editura Tracus Arte, 2020) i-a fost distinsa cu Premiul Scriitorul lunii decembrie 2020 acordat de Uniunea Scriitorilor si Premiul pentru literatura comparata pe anul 2020 acordat de Asociatia de Literatura Generala si Comparata din Romania.

Principalele evenimente ale anglisticii noastre din ultimii ani sunt legate de Shakespeare: incheierea noii editii integrale in versiune romaneasca, opera a unui colectiv condus de George Volceanov, cu volumul Opere XVI, Cardenio. Poeme (Editura Tracus Arte, 2019), si publicarea „autotraducerii” cu modificari, eliminari, extinderi si „update”-uri a tezei de doctorat The Shakespeare Canon Revisited (Editura Niculescu, 2005) a aceluiasi Volceanov, sub titlul Intoarcerea la Marele Will sau Reconsiderarea canonului shakespearian (Editura Tracus Arte, 2020). E vorba despre textul de baza, al noii integrale in romaneste, si despre studiul programatic al coordonatorului. Un extraordinar proiect cultural cu deja-bogate ramificatii, in continuare in expansiune. Editia  s-a incheiat, cercetarile, interpretarile si restituirile continua.

Ion Bogdan Lefter

Sunt convins ca noua editie, cu programul si intentiile ei de redare a marii opere intr-un registru lingvistic autentic, natural si firesc – cum a fost si gandita si jucata in vremea lui –, poate resuscita interesul si pasiunea pentru opera celui mai mare dramaturg al literaturii universale. (…) Toate traducerile sunt noi, la efortul si intentia editorului de a primeni limba in care apar textile lui W. S. alaturandu-se cativa scriitori, poeti si eseisti, care au reusit sa tina sus o stacheta a prospetimii si autenticitatii unei limbi romane vii si colorate, precum engleza vorbita acum cateva secole. Unele texte apar pentru prima data, dar toate beneficiaza de studii critice aplicate, erudite si bine articulate sub aspect documentar.

Bedros Horasangian

Editia Volceanov este, fara indoiala, cea mai buna de pana acum. Beneficiaza de cele mai noi cercetari in domeniu, de introduceri competente ale unor scholars reputati, de o echipa de traducatori excelenti.

Mihai Iovanel

Valoroasa in toate privintele, de la calitatea traducerilor la profesionalismul comentariului critic, integrala „Shakespeare” in varianta Volceanov se anunta a fi un eveniment cultural de exceptie.

Antonio Patras

Noutatea acestor traduceri consta nu doar in transpunerea textelor shakespeariene intr-o limba romana mai actuala, ci, mai profund, intr-o reconfigurare a figurii acestui geniu absolut in cadrul culturii noastre vii.

Sever Voinescu

Ma simt, si cred ca si colegii mei, ca si cum am fi depus un juramant („oath”, se jura des la Shakespeare) fata de autor. Sa-l redam asa cum a scris el.

Horia Garbea

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.084 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.