Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Wuhan. Jurnal dintr-un oras in carantina - Fang Fang

Wuhan. Jurnal dintr-un oras in carantina - Fang Fang
-5%
Preț: 42,70 lei
44,95 lei (-5,01%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 2 Noi. 2020
Autor:
ISBN: 9789734682621
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 376
Format: 13x20
Categoria: Beletristica
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

O marturie tulburatoare din timpul epidemiei de COVID-19 datorata uneia dintre cele mai importante scriitoare contemporane din China.

Cu o postfata de Michael Berry

Traducere din limba engleza de Cosmin Nedelcu

Cele saizeci de insemnari zilnice care compun jurnalul lui Fang Fang alcatuiesc un raport detaliat despre evolutia epidemiei de coronavirus din Wuhan, incepind din ziua aparitiei primului caz, pina la momentul ridicarii carantinei instaurate in oras. Confuzia locuitorilor, deprimarea, suferinta, frica, durerea sufleteasca a numeroaselor familii care i-au pierdut pe cei dragi, lupta indirjita cu boala si sacrificiile locuitorilor supusi unor restrictii severe vreme indelungata, toate aceste aspecte isi gasesc locul in consemnarile, uneori polemice, pe care autoarea le posteaza zi de zi pe internet, in pofida unei cenzuri acerbe ce ar fi dorit ca textele lui Fang Fang sa nu ajunga la sutele de milioane de cititori. Totodata, jurnalul reprezinta o critica aspra adresata autoritatilor care au aminat nepermis de mult luarea unor masuri ferme, au ascuns adevarul si au dezinformat populatia sau au actionat gresit, din nepricepere ori din ratiuni politice meschine, provocind astfel o adevarata tragedie pentru cei peste noua milioane de locuitori din Wuhan. In felul acesta, jurnalul reprezinta si un apel la responsabilitate si altruism, fara de care nenorocirile de genul celor de la Wuhan – ce au afectat ulterior intreg mapamondul – se pot repeta oricind.

„Cei plecati dintre noi sint departe, dar cei vii trebuie sa-si vada in continuare de drum. Sper macar sa putem tine minte.” (Fang Fang)

Wuhan. Jurnal dintr-un oras in carantina este o cronica fascinanta si adesea patimasa a unui oras chinez in toiul unei pandemii.” (Deutsche Welle)

„Jurnalul lui Fang Fang ramine semnificativ ca documentare a banalului, tragicului si absurdului in cele 76 de zile de carantina a Wuhanului.” (National Public Radio)

„Cartea lui Fang Fang ramine o scurta privire catre un viitor dezolant.” (The New Yorker)

Wuhan. Jurnal dintr-un oras in carantina nu se vrea a fi un buletin informativ, un studiu academic sau un text medical. Este relatarea personala a unui om obisnuit ce reactioneaza in timp real la niste imprejurari derutante, contradictorii si bulversante. E o carte emotionanta care farmeca prin spontaneitate si inteligenta.” (South China Morning Post)

 

Fang Fang (n. 11 mai 1955, Nanjing) este una dintre cele mai prestigioase scriitoare ale literaturii chineze contemporane. A urmat cursurile de literatura chineza la Universitatea din Wuhan. A inceput sa scrie poezie in 1975, iar in 1982 ii apare primul roman. Romanele, povestirile si eseurile ei au fost traduse in diverse limbi si au primit importante premii nationale. Este considerata o reprezentanta de seama a curentului neorealist chinez. Ultimul ei roman, 软埋 (Ruan mai, trad. literala Inmormintare moale), a primit Premiul Luyao pentru Literatura in 2016, dar a stirnit numeroase critici interne, fiind considerat subversiv prin modul in care sint prezentate dramele umane din timpul reformei agrare infaptuite in anii 1950 de Partidul Comunist Chinez condus de Mao Zedong. In urma atacurilor critice concertate, romanul a fost retras din librarii.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.078 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.