Descopera bibliografia scolara recomandata pentru festivitatea de premiere!
Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
  • Manual Chimie clasa 10 | Manuale scolare 2020 – 2021

  • 6 cărți

Chimie clasa 10

Manualele de chimie clasa 10 disponibile pe site-ul nostru, pot fi achizitionate la preturi promotionale, simplu si rapid. Toate manualele sunt realizate in conformitate cu programa scolara, si sunt avizate de Ministerul Educatiei. Manualele de chimie clasa 10 sunt structurate pe capitole si includ: chimie organica, hidrocarburi, surse de energie, compusi organici si naturali, exercitii recapitulative, teste si probleme.

Manualele sunt concepute in asa fel incat sa capteze atentia si interesul elevilor, facand din studiul chimiei o pasiune. Utilizarea materialelor si studiul substantelor se face intr-un mod atractiv, aceasta abordare fiind mult mai interactiva, mai accesibila si mai logica pentru elevii de clasa a 10-a. Mai jos puteti vedea o lista cu o parte dintre manualele de chimie clasa 10 disponibile pe site-ul nostru, care pot fi achizitionate la preturi foarte atractive:

• Chimie. Manual pentru clasa a 10-a - Autor: Luminita Irinel Doicin, Luminita Vladescu, Corneliu Tarabasanu Mihaila
• Manual Chimie pentru clasa a 10-a - Autor: Elena Alexandrescu, Viorica Zaharia, Mariana Nedelcu
• Chimie. Manual pentru clasa a X-a - Autor: Ionela Alan
• Manual Chimie pentru clasa a X-a - Autor: Gabriela Nausica Noveanu, Viorica Tudor

Carti chimie pentru elevii de clasa a 10-a

Manualele de chimie clasa 10 sunt lucrari care contin informatii necesare pentru elevi, dar si pentru cei care se pregatesc pentru admiterea la Medicina. Cartile contin toate temele sugerate de programa scolara, si sunt structurate pe formarea de competente. Cu ajutorul manualelor elevii invata cum se comporta anumite substante sau sisteme chimice, inteleg fenomenele si procesele, rezolva probleme si evalueaza consecintele proceselor precum si actiunea produselor chimice asupra oamenilor si mediului inconjurator.

Manualele de chimie clasa 10 contin teme si subiecte care descriu compusii organici, cum ar fi: alcani, alchene, alchine, arene, alcooli, acizi carboxilici, sapunuri, detergenti, medicamente, vitamine si rolul fiziologic al acestora, precum si actiunea nociva a drogurilor asupra organismului. Elevii invata despre elementele organogene, despre legaturile chimice in compusii organici, tipurile de catene de atomi de carbon, izometria de catena si regula lui Markovnicov.

Elevii vor invata sa efectueze investigatii pentru a evidentia anumite caracteristici, proprietati si relatii, precum obtinerea acetilenei din carbid, solubilitatea in apa a alcoolilor, fermentatia acetica, reactia acidului acetic cu metale, cum se obtine sapunul si cum se identifica amidonul. In plus, disciplina presupune ca elevii sa formuleze concluzii care sa demonstreze relatii de tip cauza-efect, sa furnizeze solutii la probleme, sa proceseze informatia scrisa a datelor si conceptelor, sa utilizeze terminologia specifica, sa analizeze consecintele dezechilibrelor generate de procese chimice poluante si sa justifice importanta compusilor organici. Elevii vor invata tot ce este necesar despre actiunea compusilor organici asupra mediului, cum ar fi combustibilul, petrolul, cauciucul natural dar si sintetic, detergentii si sapunurile, etc., dar si despre importanta metanului, etenei si acetilenei.

Dupa parcurgerea materiei elevii vor dobandi incredere in adevarurile stiintifice, vor avea o viziune neifluentata de convingerile personale, si vor dezvolta interes pentru explorarea diferitelor modalitati de comunicare, grija fata de mediu si oamenii din jur, precum si fata de propria persoana.

Manualele de clasa a 10 a respecta cerintele programei scolare, sunt aprobate de Ministerul Educatiei, si contin toate temele importante si necesare pentru studiul chimiei la acest nivel. Aceste manuale pot fi achizitionate din libraria noastra online, la preturi foarte avantajoase.
Created in 0.081 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.