Back to school
Contact: 0786.253.910 / 0736.361.210
LEGO Disney
LEGO Duplo
LEGO NINJAGO
LEGO Minecraft
LEGO Star Wars™
LEGO Technic
LEGO Friends
  • Cartea Romaneasca

  • 53 cărți


     CARTEA ROMANEASCA, cea mai prestigioasa si mai veche editura romaneasca, a fost infiintata la data de 30 iulie 1919 prin fuziunea mai multor edituri si tipografii: Tipografia lui C.I. Rasidescu (urmasa a vechii tipografii a lui C.A. Rosetti), Libraria&Editura „Ioanitiu si fiii” din 1858, „Libraria Scoalelor” din 1891 si Institutul „Minerva” din 1898, la initiativa rectorului Universitatii Bucuresti Ion Athanasiu si a profesorului universitar Ion Th. Simionescu, fost rector al Universitatii din Iasi, tatal celebrei Sanda Marin. Initiatorii editurii, si-au propus „crearea unui institut de editura cu scopul tiparirii unei biblioteci ieftine cu continut literar, dar mai ales stiintific pentru raspandirea culturii”.

 

In anul 1948 CARTEA ROMANEASCA este desfiintata de regimul comunist. Este reinfiintata in anul 1970 ca editura a Uniunii Scriitorilor din Romania, sub conducerea scriitorului Marin Preda, avand ca scop promovarea scrisului romanesc prin publicarea scriitorilor romani consacrati si promovarea tinerilor autori.

 

Dupa moartea lui Marin Preda in 1980, editura a fost condusa succesiv de romancierul George Balaita (1981-1990) si de criticul si istoricul literar Magdalena Popescu-Bedrosian (1990-1996). Din anul 1996 si pana in anul 2005, directorul editurii a fost criticul literar Dan Cristea.

 

La 1 iunie 2005, administrarea editurii a fost preluata de Editura Polirom, prin hotararea Comitetului Director al U.S.R. sub presedintia lui Eugen Uricaru.

 

De la 1 ianuarie 2017, CARTEA ROMANEASCA a functionat sub administrarea Editurii Paralela 45, director Calin Vlasie, prin hotararea din 22.09.2016 a Comitetului Director al U.S.R. sub presedintia lui Nicolae Manolescu, iar de la 1 mai 2019 se afla sub administrarea Grupului Editorial Art.

Colegiul Director actual: Nicolae Manolescu, Mircea Mihaies, Daniel Cristea-Enache, Calin Vlasie, Bogdan Ghiu.

Director general Grupul Editorial Art: Dan Iacob.

Coordonator editorial: Calin Vlasie.

 

Este continuata linia editoriala initiata de Marin Preda in 1970.

 

„Cultura prin continuitate!” – acesta este sloganul Editurii CARTEA ROMANEASCA de la 1 ianuarie 2017.

✅ Despre editura Cartea Romaneasca

Cartea Romaneasca este cea mai veche si mai prestigioasa editura romaneasca si a fost infiintata la 30 iulie 1919. A functionat in timp sub conducerea unor nume importante ale lumii literare romanesti si sub mai multe administratii ale altor edituri, iar in prezent se afla sub administratia Grupului Editorial Art si este continuata linia editoriala intiata de Marin Preda in 1970, aceea de a promova scrisul romanesc prin publicarea scriitorilor romani consacrati si primovarea tinerilor autori.

✅ Carti diverse editura Cartea Romaneasca

Colectiile editurii cuprind Cartea Romaneasca 100, care pune laolalta opere fundamentale ale literaturii romane, carti de poezie, memorialistica, carti de debut avand girul Uniunii Scriitorilor, carti pentru copii, enciclopedii, serii de autor.

✅ Noutati si aparitii de la editura Cartea Romaneasca

Pe LibrariaDelfin.ro gasesti cele mai noi carti publicate de Editura Cartea Romaneasca la preturi promotionale. Suntem la curent cu cele mai noi tendinte in literatura si oferim o colectie impresionanta de titluri.

✅ In cat timp se pot livra cartile de la editura Cartea Romaneasca?

Din momentul ce a fost realizata comanda, volumele se livreaza in 24h - 72h din depozit. Pentru anumite titluri, timpul de livrare poate creste la 3-5 zile in functie de disponibilitate.

Created in 0.0768 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.