thumbnail-13.jpg    
1.''Micul prinț'' este una dintre cele mai vândute carți din toate timpurile – aproximativ 140 de milioane de exemplare.

2. Este cea mai citită și tradusă nuvelă franceză din toate timpurile. Aceasta a fost votată ca fiind cea mai bună carte a secolului XX, în Franța.                                                                                
3. Este mereu actuală, potrivită epocii în care trăim, uitând adesea că „numai cu inima poți vedea lucrurile corect, ceea ce este esențial este invizibil pentru ochi”.

4. Ne prezintă, prin diferitele tipologii ale adulților care trăiesc pe micile lor planete, anecdote despre dorințele și banalitățile celor maturi, văzute prin ochii nevinovați ai copiilor: lăcomie, narcisism, lupta pentru putere, înțelepciune.

5. Ne îndrumă să punem sub semnul întrebării motivul maturizării noastre – pierdem din vedere ceea ce este important, pentru a ne conforma așteptărilor societății.

6. Ne reamintește despre importanța socializării și creării de legături umane, dar, mai ales, de responsabilitatea păstrării acestei legături odată ce se formează.

7. Abundă în exprimări metaforice excelente care, scoase din context, pot deveni excelente motto-uri în viață.

8. Nu știi niciodată ce se va întâmpla mai departe; aventurile Micului Prinț sunt amețitoare. Opera fiind mereu deschisă, te lasă să îți pui mii de întrebări.

9. Poate fi citită la orice vârstă, de nenumărate ori și de fiecare dată va fi înțeleasă și interpretată altfel.

10. Deși a fost adaptată de mai multe ori, inclusiv ca operă și balet, filmul de animație ce va fi lansat ar putea fi cea mai frumoasă interpretare a sa.

Titlul este disponibil pe www. librariadelfin. ro