Back to school - Lista de articole scolare necesare liceenilor
 
 
 
Se spune despre anii de liceu ca sunt una dintre cele mai frumoase perioade din viata. Incepi sa te maturizezi si sa te cunosti mai bine, iti faci noi prieteni, descoperi ce profesie ti-ar placea sa imbratisezi. In schimb, exista si mai multe responsabilitati, pentru ca materiile au un grad de dificultate mai mare decat cele din scoala generala, iar orarul este mai cuprinzator. 
Pentru a face fata cu brio acestor responsabilitati, iti recomandam sa transformi disciplina intr-un mod de viata. In plus, si articolele scolare iti vor prinde bine, ajutandu-te sa te organizezi si sa fii cat mai ordonat. Cum scoala se apropie cu pasi repezi si, cel mai probabil, esti in cautarea rechizitelor potrivite, venim in sprijinul tau cu o lista de articole scolare necesare liceenilor! 
 
Ghiozdan
Ghiozdanul ramane in continuare cel mai important articol scolar, indispensabil chiar si in perioada liceului. Trecerea anilor isi pune amprenta asupra preferintelor tale, ceea ce te-ar putea face sa iti doresti un alt ghiozdan fata de cel pe care l-ai avut in perioada gimnaziului. 
Iti sugeram sa investesti intr-un model de calitate, rezistent si incapator. Stim ca alegerile vestimentare ale adolescentilor sunt o forma de autoexprimare, de aceea poti opta pentru un ghiozdan care sa se integreze perfect in garderoba ta de liceu si care, de ce nu, sa iti reflecte personalitatea. Atentie, insa: scoala este un cadru formal, in care decenta este obligatorie. Astfel, chiar daca alegi un ghiozdan care are un text imprimat,  spre exemplu, ai grija ca acesta sa nu fie unul inadecvat.
 
Penar
Penarul trebuie sa aiba o dimensiune direct proportionala cu numarul instrumentelor pe care le vei tine in el. Cu alte cuvinte, daca esti genul de persoana care se descurca foarte bine doar cu un stilou si cu cateva pixuri, te poti orienta la un penar compact, cu un singur compartiment. Astfel, vei reusi sa economisesti spatiu in rucsac. In schimb, daca faci parte din categoria celor care subliniaza si isi marcheaza informatiile importante, cu siguranta vei avea nevoie de un penar mai incapator, astfel incat sa poti lua cu tine instrumentele de scris necesare.
 
Stilou
Desi stiloul pare pentru unii un instrument de scris old school, este important sa stii ca, in zilele noastre, exista atat modele de stilouri clasice si elegante, cat si modele moderne, adaptate nevoilor actuale. Astfel, cand vine vorba de alegerea instrumentului care sa te ajute sa scrii nu doar lizibil, ci chiar frumos, stiloul este intotdeauna raspunsul! Iti sugeram sa ai intotdeauna la tine cel putin o rezerva pentru stilou, pentru a te asigura ca nu vei ramane fara „combustibil”.
 
Pixuri
Pixurile sunt binevenite, chiar daca faci parte din categoria celor care prefera sa scrie cu stiloul. Este indicat sa ai in penar cel putin un pix de rezerva, pentru situatii de urgenta: se strica stiloul, ti se termina rezerva stiloului si ai nu mai ai alta la tine. In plus, pe langa clasicul pix cu cerneala albastra, iti recomandam sa ai si cel putin un pix colorat, pentru a marca/sublinia informatiile importante.
 
Creion
Creionul este un instrument indispensabil, mai ales daca esti la profilul real si ai numeroase ore de mate, info, chimie si fizica. De aceea, iti sugeram sa adaugi pe lista ta de cumparaturi pentru liceu cel putin un creion - fie mecanic, fie clasic. In cazul celui mecanic, nu uita sa cumperi si rezerve. Pe de alta parte, daca optezi pentru creionul clasic, este necesar sa achizitionezi inca un articol scolar: ascutitoarea. 
 
Caiete 
La liceu, cel mai probabil, vei avea mai mult de scris decat in scoala generala. Astfel, poti inlocui caietele mici cu unele studentesti, pentru a nu fi nevoit sa le schimbi prea des. Desi numarul de coli poate varia de la o materie la alta, calitatea hartiei ramane un criteriu dupa care este indicat sa te ghidezi intotdeauna. Alege, asadar, caiete cu hartie rezistenta. Desi caietele studentesti sunt o optiune mult mai buna decat cele mici, nu iti recomandam sa le excluzi nici pe celelalte. Vor fi unele materii la care vei avea, poate, doar o ora pe saptamana. In astfel de cazuri, un caiet mic ar fi mai potrivit si, totodata, te-ar ajuta sa scazi din greutatea ghiozdanului si sa economisesti spatiu.
 
Articolele scolare de mai sus sunt esentiale in perioada liceului, indiferent de profilul pe care il vei studia. In functie de cerintele profilului, asigura-te ca adaugi pe lista si alte rechizite: de pilda, trusa de geometrie, absolut necesara la mate-info.
Dincolo de toate achizitiile, insa, cel mai important lucru ramane atitudinea ta. Priveste inceputul liceului ca pe o sansa de a invata, de a te descoperi, de a-ti face noi prieteni si amintiri de neuitat.