Dragostea de carte si pasiunea pentru citit trebuie insuflate copiilor inca din primele zile de viata si cultivate pe tot parcursul copilariei. Pentru ca cel mic sa iubeasca cartile si sa doreasca sa se aventureze cat mai mult in universul magic al acestora, este important sa-i umpli biblioteca cu o gama cat mai variata de titluri, astfel incat sa aiba intotdeauna cat mai multe optiuni.
Iata cateva carti care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca micutului tau!  a100a.jpg
 

Alfabetul este cartea de capatai a invatarii scrisului si cititului la copii. Inainte de a citi si a se bucura de aventurile magice ale personajelor preferate de poveste, copilul trebuie sa invete sa recunoasca literele si sa le asocieze in cuvinte.

 

Carte cu "Povesti romanesti"

 

Literatura romana este plina de povesti frumoase si spectaculoase, inspirate atat din folclor, cat si din istorie, din care copilul are o multime de lucruri interesante de descoperit si invatat. Acesta are ocazia de a descoperi aventurile si experientele interesante prin care trec personajele din mai multe povesti clasice scrise, de exemplu, de Petre Ispirescu: Praslea cel Voinic, Pacala etc.

 

Enciclopedia lumii pentru copii

Fiecare copil trebuie sa se bucure de rasfoirea unei enciclopedii. Pe langa fascinatia imaginilor care sunt asociate textului, cel mic are ocazia de a-si imbogati cultura generala cu informatii din domenii diverse.

 

Carti de colorat

Cartile de colorat nu trebuie sa lipseasca din biblioteca copilului. Inca de prima oara cand va putea tine creionul in mana si pana in apropiere de varsta scolara, aceste carticele simpatice vor fi preferatele lui. Iar daca sunt alese cu istetime, se pot dovedi instrumente educative extrem de interesante, intrucat pe masura ce deseneaza, copilul descopera cifre, numere, animale etc.

 

00000000000a.jpg  000000-animale.jpg enciclopedia-lumii-pentru-copii_1_produs.jpg