Deși este un subiect discutat de multă vreme, totuși nu putem nega importanța acestuia în viașa noastră. Toți suntem conștienți de binele pe care îl putem obține dacă facem… sport. Indiferent de natura lui.

Și dacă nu erau suficiente informațiile primite de …peste tot, îți recomandăm 3 cărți potrivite pentru cineva care vrea să afle mai multe înainte de a începe o viață sportivă.

Cartea ”Mari sportive români care au concurat și pentru alte țări” scrisă de Dan-Silviu Boerescu, prezintă viața unor oameni din domeniul sportului și viețile lor în cadrul unor competiții complexe.

”Actualul preşedinte al Federaţiei Române de Haltere şi vicepreşedinte al forului mondial, Nicu Vlad, câștigător al aurului olimpic la Atlanta, în 1984, acceptă în 1991 să concureze vreme de patru ani pentru Australia. „Am plecat pentru că eram dator moral, ei îmi plătiseră o operaţie complicată la genunchi în 1986. Atunci, în 1991, am fost considerat trădător, în special de către presă”
 

”Alimentația sportivilor amatori și de performață” este titlul cărții scrise de Renee McGregor și conține idei și sfaturi despre cum să-ți atingi obiectivele pentru ca organismal tău să funcționeze perfect în cadrul unei activități sportive.

”Indiferent că e vorba de ciclism, atletism sau sporturi de echipă, Alimentația sportivilor îți va arăta cum să te hrănești ca să obții rezultatele pe care le dorești.”

 

Ultima carte recomandată de noi se numește ”La masa presei-memoriile unui journalist sportive”, scrisă de Adi Dobre. Aceasta prezintă secrete din lumea sportului românesc dar și sfaturi și informații utile pentru cei care vor să intre în acest domeniu.

 ”Am spus mereu că jurnalistul, nu doar cel sportiv, e aidoma unui călugăr. Un călugăr dintre cei care-și duc viața la limita de jos a modestiei, în cine știe ce schit pierdut, departe de ispite, mânați în alegerea lor doar de ideea de a face bine, de a vindeca, de a salva.”

 

Tu ce cărți din domeniul sportului ai citit?