Joi, 26 martie, de la ora 17: 00, la Biblioteca Nationala a Romaniei va avea loc vernisajul expozitiei Citeste, descopera si distreaza-te la biblioteca - Read, discover and have fun @ your library, realizata de Biblioteca Nationala a Romaniei, in colaborare cu Biblioteca Judeteana Octavian Goga din Cluj si Biblioteca Judeteana George Baritiu din Brasov.
Deschisa cu ocazia i110.jpgntalnirii anuale a Sectiunii pentru copii si tineret IFLA, expozitia prezinta publicului cele mai importante programe si activitati cu si pentru copii si tineri, organizate in ultimii ani de bibliotecile judetene din Arad, Arges, Bihor, Brasov, Braila, Caras-Severin, Cluj, Covasna, Dambovita, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Salaj, Suceava, Vaslui si Vrancea.
Intalnirea anuala a Sectiunii IFLA pentru copii si tineret, eveniment la care participa reprezentanti din Danemarca, Finlanda, Franta, Marea Britanie, Norvegia, si Suedia, se va desfasura pentru prima data in Romania.
Agenda va include intruniri de lucru si vizite la Biblioteca Metropolitana Bucuresti (26-27 martie), Biblioteca Nationala a Romaniei (26 martie) si la Biblioteca Judeteana George Baritiu din Brasov (27-28 martie).
Infiintata in 1927, Federatia Internatioanala a Asociatilor de Biblioteci (IFLA) numara in prezent peste 1. 500 de membri din aproximativ 150 de tari.
Printre obiectivele principale ale Sectiunii IFLA pentru copii si tineri se numara: promovarea cooperarii internationale in domeniul serviciilor de biblioteca pentru copii si tineri, realizarea de campanii de lectura cu impact mondial, incurajarea schimbului de experienta si de bune practici.