Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

1001 Exercitii de Limba Romana - Paula-Viorica Dragusin-Craciun

1001 Exercitii de Limba Romana - Paula-Viorica Dragusin-Craciun
Preț: 15,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Marți, 27 Apr. 2021
ISBN: 9789731908045
Anul publicării: 2010
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Fundatia de Evaluare in Educatie organizeaza in parteneriat cu MECI si sub egida Academiei Romane un concurs national de limba si literatura romana, la care sunt invitati sa participe toti elevii din invatamantul preuniversitar. Fiecare etapa a concursului este un bun prilej pentru participanti de a-si demonstra competentele, de a-si actualiza si de a-si sistematiza cunostintele, de a le valorifica in mod creativ, de a-si dezvolta spiritul competitiv. Astfel, indiferent de rezultatul obtinut, toti concurentii au de castigat.
Lucrarea amintita se adreseaza in primul rand participantilor la aceste competitii, dar si tuturor elevilor de gimnaziu si de liceu care urmeaza a fi supusi unei testari si care vor sa-si verifice corectitudinea deprinderilor de exprimare, cunostintele de limba romana, pentru a elimina eventualele lacune.

Inspirata de modelul comunicativ-functional, lucrarea este conceputa ca o culegere de teste grila si cuprinde sase capitole:

  • Fonetica;
  • Vocabular;
  • Morfosintaxa;
  • Propozitia, Fraza;
  • Ortografie si Punctuatie.

Fiecare capitol selecteaza continuturile specifice in actualul curriculum de limba romana, permitandu-i-se astfel utilizatorului sa se axeze pe acele compartimente care ii creaza dificultati. Pentru a fi cu adevarat interesante si eficace, exercitiile propuse vizeaza cu precadere acele zone in care apar, de obicei, confuzii, fie din cauza unei insuficiente intelegeri si asimilari a notiunilor, fie din neatentie. Contextele similare create si variantele de raspuns credibile propuse constituie elemente suplimentare de dificultate si, speram, de atractivitate. Culegerea contine si o anexa in care sunt mentionate raspunsurile corecte, insotite, atunci cand gradul de dificultate al exercitiului o impune, de scurte explicatii. Solutiile propuse sunt in concordanta cu punctul de vedere pe care il aflam in Gramatica Academiei in vigoare, in Dictionarul explicativ al limbii romane, chiar daca autorul si-a asumat uneori riscul unor interpretari originale, insotite de argumentele necesare.

Speram totodata ca, prin complexitatea problematicii abordate, prin varietatea exercitiilor propuse, prin caracterul sau pragmatic si incitant, aceasta culegere sa ofere profesorilor de limba romana sugestii utile in demersul didactic.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.113 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.