Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

5 misiuni distractive intr-un Roller Coaster de Vacanta - Matematica si stiinte - Clasa a VII-a - caiet de vacanta

Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Dragi parteneri,

 

Cartea de vacanță pe care v-o propunem se dorește a fi o altă modalitate de a-i determina pe elevii noștri să înțeleagă, într-un cadru nonformal, aspecte legate de lumea fascinantă a științelor.

 

 • Cum? Prin:
 • abordarea unor teme științifice, din perspectivă interdisciplinară, cu ajutorul unor diverse activități cu finalitate practică, palpabilă, menite a dezvolta creativitatea (cuvânt-cheie al cărții);
 • exprimare degajată, relaxată, dar care păstrează conținutul științific;
 • încurajarea experimentării practice acasă, cu mijloace la îndemâna oricui, prin observarea unor fenomene sau urmărirea comportării unor substanțe în anumite condiții;
 • aflarea răspunsurilor la unele dileme sau întrebări de cultură generală;
 • anularea ideii de obligativitate, sugerate mai ales de termenul temă, și optarea pentru susținerea nevoii copilului de a alege, de a-și exprima neîngrădit opinia.

 

 • Ce urmărim de fapt? Exersarea abilităților teoretice și practice dobândite la orele de matematică și științe prin abordarea lor interdisciplinară, într-un mod relaxat, ieșit din tiparul orelor de clasă.

 

 • Structurarea conținutului sub forma unor misiuni ce implică trezirea curiozității elevului și dezvoltarea creativității, precum și ideea îndrăzneață de roller coaster, care aduce cu sine noțiuni, precum distracție, adrenalină, joc, vacanță, zâmbete, aventură, idei trăsnite, curiozitate, ar trebui să ghideze elevul spre a privi altfel științele, spre a folosi la maximum resursele propriei imaginații.

 

 • Fiecare misiune are la bază o poveste legată de o temă anume (APA, AERUL, FOCUL, PĂMÂNTUL sau SPAȚIUL COSMIC). Acestea sunt prezentate din perspectiva domeniilor matematică, biologie, fizică, chimie și geografie, conform cu programa școlară.

 

 • Curiozităților apărute în jurul fiecărei teme le-am asociat abordări diferite:

SĂ EXPLORĂM! - captarea atenției;

SĂ ÎNVĂȚĂM ÎMPREUNĂ! - prezentarea noţiunilor în mod succint şi atractiv;

SĂ DESCOPERIM SINGURI! - descoperirea prin experimente;

SĂ APROFUNDĂM! - exersarea cunoștințelor sub forma unor întrebări/probleme;

SĂ NE JUCĂM! - rebusuri, găsește greşeala, potrivește cuvintele etc.;

SĂ NE INFORMĂM! - în loc de Știați că...;

și SĂ NE AMUZĂM! – glume, amuzament, distracție.

 

 • Pentru că știm că este extrem de important ca în perioada vacanței de vară elevii să-și reîmprospăteze cunoștințele dobândite pe parcursul anului școlar anterior, am propus și 10 teste după modelul Evaluării Naționale, precum și probleme pentru performanță la matematică, în care se urmăresc de asemenea toate conținuturile programei școlare în vigoare din perspectiva pregătirii examenului de Evaluare Națională.

 

 

Prin urmare, scopul acestei cărți de vacanță este de a apropia elevul de tainele matematicii și ale științelor, de a-i prezenta acestuia și alte modalități de a le aborda sau de a le înțelege cu ajutorul imaginației, creativității, într-un mod cât mai distractiv și relaxant.

 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.063 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.