Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

America din Cortland - Ilie Rad

America din Cortland - Ilie Rad
-20%
Preț: 28,00 lei
35,00 lei (-20%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Vineri, 23 Oct. 2020
Autor:
ISBN: 9786061716746
Anul publicării: 2020
Pagini: 432
Categoria: Beletristica
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Am fost in Statele Unite ale Americii de trei ori: in 2000, 2002 si 2018. De fiecare data, impresiile de calatorie au fost puternice, soldandu-se cu pagini de jurnal, reflectii, reportaje, interviuri etc.
Rezultatele publicistice ale primelor doua calatorii au fost incluse in volumul De la Moscova la New York. Note de drum din Federatia Rusa si fragmente de jurnal american. Prefata de Mircea Popa, Editura Limes, Cluj-Napoca, 2005. Le-am reluat in acest volum (cu exceptia unui text, care nu se mai incadra in peisajul american), la care am adaugat materialele redactate in urma calatoriei din 2018. In felul acesta, cartea are o structura unitara (notele de drum si interviurile din Federatia Rusa vor fi incluse si ele intr-un volum de sine statator).
Am adaugat in carte doua interviuri, care nu au fost realizate pe pamant american, ci in Europa, cu prilejul unor conferinte ale Aliantei Universitatilor pentru Democratie (AUDEM), creatie suta la suta americana: cu profesorul John Ryder, intalnit la Praga, in 1997, respectiv cu Svetlana Broz, nepoata lui Iosip Broz Tito, pe care am cunoscut-o la Sarajevo, in 2013, unde a avut loc conferinta anuala AUDEM.
La finalul cartii am adaugat o bogata sectiune ilustrativa, care completeaza cu imagini color cele scrise in carte (unde sunt, de asemenea, numeroase ilustratii, dar numai in alb-negru).
Ilie Rad

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.050 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.