Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Comunicarea eficienta. Editia a IV-a revazuta si adaugita - Ion Ovidiu Panisoara

Comunicarea eficienta. Editia a IV-a revazuta si adaugita - Ion Ovidiu Panisoara
-5%
Preț: 47,45 lei
49,95 lei (-5,01%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 15 Apr. 2020
ISBN: 9789734654796
Editura:
Anul publicării: 2015
Ediția: 4
Pagini: 488
Format: 160x235 mm.
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Volum distins cu Premiul „C. Radulescu-Motru” al Academiei Romane (2010)
 
„Comunicarea se afla peste tot in jurul nostru. Sintem inconjurati de comunicare, de la comunicarea cu propria persoana (care poate sa ne conduca spre o gindire pozitiva, spre succes sau poate sa ne arunce in haosul esecului) la comunicarea cu ceilalti. Noi sintem, fiecare, o suma a tuturor interactiunilor pe care le-am avut in trecut si pe care le vom avea in viitor, sintem o parte din toti aceia cu care ne-am intilnit in viata si care si-au pus amprenta asupra modului nostru de a intelege lumea: parinti, dascali, prieteni, necunoscuti... Iata, pe scurt, dar revelator, rolul comunicarii. Avem cu totii o vasta experienta de comunicare, practic comunicam dintotdeauna. Totusi, comunicarea se invata, este un proces prin care poti trece de la simpla comunicare la comunicarea eficienta. Am incercat sa surprindem acest proces in cartea noastra pe care am intitulat-o Comunicarea eficienta, aflata acum la a patra editie, ce include aspecte pentru fiecare treapta de dezvoltare: personala si profesionala.” (Ion-Ovidiu Panisoara)
 
Din cuprins:

Definitii, modele si teorii ale comunicarii - Elemente componente ale comunicarii - Formele comunicarii - Bariere in comunicare si aspecte privind eficienta comunicarii - Prezentarea si ascultarea eficiente - Conflictul– dimensiune esentiala a comunicarii - Provocarea si rezolvarea conflictelor - Tactici folosite in conflict. Negocierea si medierea - Comunicarea in cadrul grupului - Procese de grup. Analize educationale - Conducerea (leadership-ul) si rolurile in cadrul grupului - Dezvoltarea grupului in directia construirii echipei - Tehnologia comunicarii educationale. Comunicarea in grup prin metodele de interactiune.
 
Ion-Ovidiu Panisoara este profesor doctor, director al Departamentului de Formare a Profesorilor si conducator de doctorat in stiintele educatiei, Universitatea din Bucuresti. A participat in calitate de expert la conferinte internationale si nationale (ca moderator, key-speaker si presedinte); este implicat de asemenea in programe de cercetare (director de program, formator si evaluator) si a facut parte din comisii ale organismelor nationale de profil (CNATDCU, CNCSIS; ARACIS, AMCSIT, Coalitia pentru Educatie, CNFP etc.). Participa activ cu contributii si interviuri in presa nationala si prin interventii TV. Desfasoara activitati de training si de consultanta in mediul privat, iar in 2012 a fondat site-ul educational www. performante. ro, adresat cadrelor didactice si parintilor. La Editura Polirom a mai publicat: Prelegeri pedagogice (coautor, 2001), Comunicarea eficienta (2003, 2004, 2006, 2008, 2015), Managementul resurselor umane (coautor, 2004, 2005, 2016), Stiinta invatarii. De la teorie la practica (coautor, 2005), Motivarea eficienta (coautor, 2005), Pregatirea psihopedagogica. Manual pentru definitivat si gradul didactic II (2008), Profesorul de succes. 59 de principii de pedagogie practica (2009, 2015), Cele 7 medalii ale succesului. Povestiri pentru parinti si copii (coautor, 2012), Medaliile succesului 2. Scoala de vis (coautor, 2013), Medaliile succesului 3. Marele muzeu al cartii (coautor, 2014). De asemenea, coordoneaza colectiile „Cariera. Succes. Performante” si „Profesorul de succes” ale Editurii Polirom.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.070 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.