Promotie Editura TREI
Contact: 0786.253.910 / 0736.361.210

De la SSI la SIE. O istorie a spionajului romanesc in timpul regimului comunist (1948-1989) - Florian Banu

De la SSI la SIE. O istorie a spionajului romanesc in timpul regimului comunist (1948-1989) - Florian Banu
-25%
Preț: 29,93 lei
39,90 lei (-24,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786067930757
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 608
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Autorul abordeaza istoria complicata a Securitatii prin prisma cercetatorului si realizeaza o lucrare aprofundata si bine documentata fara a specula pe marginea informatiilor. Un demers academic temerar, aceasta carte vine in continuarea publicarii a sute de documente, studii de caz si lucrari memorialistice pentru a oferi o perspectiva unitara si academica asupra spionajului romanesc.
Volumul isi propune o familiarizare a cititorului tocmai cu elementele esentiale pentru intelegerea universului spionajului romanesc din perioada regimului comunist, incepand cu structurile organizatorice si cu oamenii care au condus aceste structuri, trecand prin modalitatile de selectare si antrenare a personalului si incheind cu prezentarea succinta a catorva directii de actiune si cazuri cu valente exemplificatoare.
* Evolutia organizatorica a spionajului romanesc * De la revolutionarii de profesie la activistul de partid. Sefii spionajului intre 1948 si 1989 * Oamenii construiesc spionajul si spionajul construieste oamenii! * Din culisele operatiilor secrete: intelligence, politie politica, dezinformare si propaganda, spionaj economic sunt titlurile capitolelor in care autorul analizeaza spionajul romanesc in perioada 1948-1989.
 

Florian Banu s-a nascut in 1973, la Hunedoara. A studiat istoria la Universitatea „Dunarea de Jos”, din Galati, si a obtinut titlul de doctor in istorie in cadrul Institutului de Istorie „A. D. Xenopol”, din Iasi. Din august 2000 este consilier in cadrul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. 

 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.087 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.