Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Dictionar de termeni oltenesti, Volumul II. Literele M-Z - Ilona Badescu

Dictionar de termeni oltenesti, Volumul II. Literele M-Z - Ilona Badescu
-5%
Preț: 50,35 lei
53,00 lei (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Vineri, 23 Oct. 2020
ISBN: 9786061414482
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 282
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Prezentul dictionar reuneste cuvinte, expresii si locutiuni folosite in graiurile oltenesti, fara a avea insa pretentia de a fi epuizat bogatia lexicala specifica acestei variante regionale a dacoromanei. Un element important in cunoasterea pronuntiei il reprezinta accentul, care a fost notat obligatoriu, exceptie facand cuvintele monosilabice sau cuvintele pentru care atestarile nu precizau accentul. Cuvintele omografe au fost notate cu o cifra la umar, dar in cazul in care diferentierea este marcata de accent, acestea au fost inregistrate drept cuvinte-titlu. Sensul este indicat prin sinonime literare sau/si prin expresii care sa acopere semnificatia cuvantului, iar daca in definitie s-au folosit anumite regionalisme existente in dictionar, acestea au fost marcate prin scriere cu litere cursive. Valorificand glosarele si dictionarele tiparite anterior, acest dictionar se doreste a fi o lucrare de uz general, utila pentru toti cei pasionati de studiul regionalismelor, dar, in egala masura, un instrument de lucru pentru elevi, studenti si profesori.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Dictionare

Created in 0.046 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.