De Dragobete citeste si iubeste romanest
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Drept civil. Drepturile reale principale - Eugen Chelaru

Drept civil. Drepturile reale principale - Eugen Chelaru
PRP: 109,00 lei (-15%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 92,65 lei
Diferență: 16,35 lei
Disponibilitate: în stoc
Livrare estimată: Luni, 26 Feb. 2024
ISBN: 9786061809066
Editura:
Anul publicării: 2019
Ediția: 5
Pagini: 540

DESCRIERE

Dedicata in primul rand studentilor, masteranzilor si doctoranzilor, prezenta lucrare se dovedeste a fi un instrument util pentru intelegerea si aprofundarea drepturilor reale principale. In acelasi timp, ea contine o multitudine de informatii utile atat teoreticienilor, cat si practicienilor in drept.
 
Prin publicarea acestei noi editii autorul a dorit sa valorifice jurisprudenta adoptata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, sa aduca argumente suplimentare in favoarea unora dintre solutiile pe care le-a preconizat pentru rezolvarea unor probleme care au nascut controverse sau chiar sa isi revizuiasca unele dintre opiniile exprimate anterior. In acelasi timp, legislatia conexa a suferit modificari si adaugiri importante, care trebuiau analizate. Avem in vedere indeosebi modificarile care au fost aduse Legii fondului funciar nr. 18/1991 prin 6 acte normative, Legea nr. 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania (care a schimbat fundamental modul de acordare a despagubirilor pentru unele imobile preluate de stat sau de alte persoane juridice, in timpul regimului comunist), Legea nr. 7/2014 privind unele masuri de reglementare a vanzarii-cumpararii terenurilor agricole situate in extravilan si de modificare a Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societatilor comerciale ce detin in administrare terenuri proprietate publica si privata a statului cu destinatie agricola si infiintarea Agentiei Domeniilor Statului (care a instituit noi conditii pentru incheierea actelor translative de proprietate avand ca obiect unele bunuri imobile si a instituit noi drepturi de preemptiune), precum si cele 8 acte normative care au modificat substantial Legea nr. 7/1996 privind cadastrul si publicitatea imobiliara.
Toate aceste noutati au fost integrate in corpul lucrarii Drept civil. Drepturile reale principale, a carei structura a fost pastrata.
 
Din cuprins:
 • Patrimoniul si drepturile patrimoniale
 • Dreptul de proprietate
 • Regimul juridic al bunurilor imobile proprietate privata
 • Modalitatile juridice ale dreptului de proprietate
 • Apararea dreptului de proprietate
 • Posesia
 • Dezmembramintele dreptului de proprietate
 • Modurile de dobandire a dreptului de proprietate si a altor drepturi reale
 • Publicitatea imobiliara
Puncte forte:
 • Ample referinte bibliografice
 • Analiza noilor modificari aduse legislatiei conexe
 • Jurisprudenta bogata in materie
 • Analiza unor probleme controversate in domeniu
 • Tratarea tematica a materiei
Eugen Chelaru este doctor in drept, Universitatea din Bucuresti, avocat in Baroul Arges, decan al Facultatii de Stiinte Economice si Drept a Universitatii din Pitesti si membru al Academiei de Stiinte juridice din Romania.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.5198 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.