2022 Anul meu
Contact: 0786.253.910 / 0736.361.210

Drept penal. Partea speciala. Caiet de seminar. Editia 4 - Valerian Cioclei, Cristina Rotaru, Andra-Roxana Trandafir

Drept penal. Partea speciala. Caiet de seminar. Editia 4 - Valerian Cioclei, Cristina Rotaru, Andra-Roxana Trandafir
Preț: 42,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Sâmbătă, 29 Ian. 2022
ISBN: 9786061811311
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 196
Categoria: Carti drept

DESCRIERE

Lucrarea este structurata conform diviziunilor existente in partea speciala a noului Cod penal, limitandu-se la tematica fixata pentru examenul de an si pentru examenul de licenta, la aceasta disciplina. Acest Caiet de seminar se doreste a fi un mijloc de fixare a cunostintelor de baza in aceasta materie, de aceea cuprinde o scurta trecere in revista a notiunilor teoretice din titlurile si capitolele stabilite in tematica, spete cu diferite grade de complexitate, intrebari si teste grila. Caietul nu ofera si rezolvarea spetelor, deoarece, fiind conceput ca un instrument de lucru pentru seminare, nu s-a dorit canalizarea atentiei catre o solutie pretins corecta, ci s-a urmarit punctarea unor probleme care sa suscite discutii, precum si formarea abilitatii de a argumenta.

Despre editia 4

Noua editie are in vedere ultimele modificari legislative, continand spete noi.

Recomandarea

Pentru o pregatire completa, a se vedea:

Drept penal. Partea speciala I
Drept penal. Partea speciala II

Din cuprins

  • 211 intrebari
  • 390 spete
  • 2 exercitii de redactare a dispozitivului unei hotarari
  • 5 seturi de subiecte de examen in varianta complexa si rezolvarea acestora
  • 35 subiecte tip grila semideschisa si raspunsurile corecte

Puncte forte

  • structurata conform diviziunilor existente in partea speciala a noului Codul penal
  • mijloc de fixare a cunostintelor de baza
  • instrument de lucru pentru seminare
  • punctarea unor probleme care sa suscite discutii
  • exercitii pentru formarea abilitatii de a argumenta

Despre autori

Valerian CIOCLEI este profesor universitar la disciplinele Criminologie si Drept penal. Partea speciala (Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti); membru al Comisiei de redactare a Noului Cod penal; avocat

Cristina ROTARU este profesor universitar la disciplinele Drept penal. Partea speciala si Criminologie (Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti); formator la Institutul National al Magistraturii; judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Andra-Roxana TRANDAFIR este prodecan, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti (din 2016); conferentiar universitar; avocat; director editorial al revistei Analele Universitatii din Bucuresti - Seria Drept; secretar general al Asociatiei Henri Capitant a Prietenilor Culturii Franceze – Romania; reprezentant al Romaniei in cadrul Grupului Partener al Institutului Max Planck pentru Criminologie Balcanica, stabilit cu Universitatea din Zagreb.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.115 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.