Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Esentialul in Pediatrie (Ed. A IV-A) - cartonata

Esentialul in Pediatrie (Ed. A IV-A) - cartonata
-17%
Preț: 182,60 lei
220,00 lei (-17%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2017
Ediția: IV
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

 

Esentialul  in Pediatrie  (Ed. A IV-A) - cartonata 

Unul din cărțile esențiale de studiu pentru studenții la medicină este Tratat de pediatrie Ciofu. Generații la rând de elevi, cadre medicale, rezidenți și specialiști au învățat pediatrie citind volumul ” Esențialul în pediatrie” scris de profesorul Ciofu.

 

Tratatul de pediatrie Ciofu a apărut în cea de-a patra ediție, cartonată, la editura Amalteea.  Manualul rămâne un instrument prețios de studiu pentru toți cei care caută să studieze elemente de pediatrie.  Cartea Esențialul în pediatrie Ciofu cuprinde în nouă ediție câteva completări ale capitolelor anterioare, adaugă noțiuni de psihiatrie.  Volumul este bogat ilustrat cu desene, planșe și schițe originale, care ajută la fixarea noțiunilor teoretice.

 

Cartea Esențialul în pediatrie de Ciofu beneficiază și de materialele redactate de doamna Carmen Ciofu – medic primar pediatrie, șef de secție la Institutul pentru ocrotirea mamei și copilului „Alfred Rusescu” din București.

 

Numele soților Ciofu a rămas legat de domeniul pediatriei și îngrijirii copiilor de-a lungul unor cariere impresionante în medicină. Profesorul Eugen Ciofu a condus in calitate de Decan Facultatea de Medicină a Universității din București în anii 1996-2004 și anterior a fost Prorector, în anii 1992-1996.

 

Specializat în cardiologie pediatrică și pneumologie, profesorul Ciofu a studiat și practică pediatria timp de decenii. O viață dedicată sănătății copiilor a marcat destinul profesorului Ciofu și l-a recomandat că specialist de marca în pediatrie. Iată de ce tratatul de pediatrie ciofu este și astăzi una din cele mai valoroase cărți de specialitate.

 

Volumul „ Esențialul în pediatrie” de Ciofu a primit Premiul Colegiului Medicilor din România, pentru cea mai bună carte didactică  în domeniul medicinei interne. Tratatul de pediatrie Ciofu a văzut lumina tiparului prima oară în anul 2001. În afară acestui manual, dr Ciofu a publicat sute de lucrări de pediatrie, apreciate de studenți, medici, specialist și publicul larg.

 

Tratatul de pediatrie Ciofu este structurat în mai multe capitole distincte, despre ramură medicală a creșterii și dezvoltării copilului, elemente de nutriție și alimentație. Relația mama-copil are rol cheie în dezvoltarea copiilor, iar cartea doctorului Ciofu subliniază acest aspect.  Cartea de pediatrie a profesorului Ciofu detaliază necesitatea examenului clinic, al diagnosticării corecte, dar și a prevenției în pediatrie. Noțiunile teoretice și cazurile practice sunt prezentate alături de planșe și ilustrații originale care dau valoare sporită cărții.

 

Capitolele manualului tratează boli și afecțiuni ale copiilor, clasificate pe specialități medicale: neonatologie, pneumologie, boli cardiologice la copil, gastro-enterologie, neurologie dar și hematologie și oncologie. Toxicologia clinică ocupă un capitol aparte, unde sunt detaliate efectele substanțelor stupefiante și psihotrope asupra copiilor.

 

Cartea profesorului Ciofu este redactată clar și concis, cu rigoare științifică dar și cu detalii din experiența clinică. Studiul pediatriei înseamnă conexiuni pluri-disciplinare, identificarea riscurilor și stabilirea diagnosticelor, metode de tratament și particularități specific.

 

Manualul doctorului Ciofu - ” Elemente de pediatrie”- combină teoria științifică cu experiența de practician într-un material documentat și ușor de parcurs, recomandat tuturor celor care studiază pediatria. Ultima ediție a cărții este cartonată, ilustrată original, cu informații actualizate și îmbogățită cu detalii interesante. Pentru cei care vor să aprofundeze pediatria ca specializare, dar și pentru cei care se pregătesc pentru diferite examene, volumul semnat dr. Ciofu înseamnă un sprijin prețios. 

 
Probabil cel mai celebru manual al pediatriei romanesti din ultimii 20 de ani – Esentialul in Pediatrie - a ajuns la editia a 4-a, lansata de curand.
 
 
Asa cum a fost definita de la inceput de catre coordonatorul primelor editii, Prof. Dr. Eugen Pascal Ciofu, lucrarea este o "esenta de tratat", prezentand intr-un mod clar, sintetic, excelent sistematizat si extrem de prietenos pentru cititor - tot ceea ce este Esential de stiut in pediatrie.
 
 
Acest manual a constituit cartea de capatai, dar si un valoros ghid de verificare, pentru generatii intregi de medici, rezidenti si studenti – fie ca a fost vorba despre pregatirea examenelor de rezidentiat, specialitate sau primariat, fie ca a fost prietenul-de-consultat in activitatea medicala.
 
 
Editia a 4-a vine cu o noua prezentare adusa la zi si adaugita a precedentelor editii, care a presupus revizuirea si completarea tuturor capitolelor, adaugarea unor notiuni de psihiatrie infantila, precum si imbogatirea iconografiei cu ilustratii de mare valoare didactica. Toata ilustratia medicala este absolut originala. Valoarea majora a lucrarii este dublata de existenta unui INDEX de boli, semne si simptome ce are cateva sute de intrari.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.050 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.