Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Indrumar de antropologie medicala - Adina Baciu

Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Probabil ca fiecare dintre noi ne-am intrebat la un moment dat "Ce este omul? De unde vine si spre ce se indreapta? Prin ce etape trecem in aceasta viata? Care este evolutia noastra? Ce este boala si de ce suferim?" Sunt intrebari la care antropologia, stiinta omului poate da unele raspunsuri. Antropologia, prin caracterul ei de sinteza, ca stiinta complexa, situata la frontiera biologiei cu stiintele sociale ne ofera posibilitatea unei cunoasteri multilaterale a omului. Este evidenta necesitatea acestui tip de stiinta integrativa in perioada rnoderna, dominata de o specializare cat mai accentuata, care limiteaza cunoasterea omului.

In "Indrumar de antropologie medicala" autoarea Dr. Adina Baciu, medic si antropolog, bazandu-se pe o documentare temeinica a incercat sa ne introduca in lumea antropologiei medicale, fara a-si propune o tratare exhaustiva a vastelor probleme ale acestui domeniu. Aceasta calatorie incepe cu o prezentare a stiintelor antropologice, a ramurilor si principiilor antropologiei, precum si cu un scurt istoric al antropologiei pe plan international si In Romania. Dupa ce ne sunt prezentate mai multe incercari de a defini omul, autoarea continua incursiunea prin variabilitatea biologica umana si prin diversitatea culturala. Prezentarea tipologiilor antropologice ocupa un loc deosebit. Printre scopurile importante ale acestei calatorii se incadreaza notiunile de filogeneza, ontogeneza, paleoantropologie si paleopatologie. Capitolului dedicat antropologiei medicale autoarea ii acorda multa atentie, pornind de la premisa ca boala omului este totusi un mod de a fi al existentei umane si perspectiva pur naturalista se cere corectata si completata. Aspecte ale antropologiei auxologice, ale diferentierii sexuale, ale antropologiei genetice, demografice si ale antropologiei wirstelor nu sunt neglijate.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.081 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.