Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Legislatia privind cadastrul si publicitatea imobiliara. Cod 726. Actualizat la 25. 01. 2021 - Tudor Braticevici

Legislatia privind cadastrul si publicitatea imobiliara. Cod 726. Actualizat la 25. 01. 2021 - Tudor Braticevici
-5%
Preț: 28,40 lei
29,90 lei (-5,02%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 19 Apr. 2021
ISBN: 9786061810529
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 438
Categoria: Carti drept
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Tudor Braticevici: „Rolul culegerii de fata este acela de a pune la dispozitia celor interesati posibilitatea de a se documenta cu privire la legislatia cadastrului si a cartilor funciare, culegerea adresandu-se avocatilor, consilierilor juridici, notarilor publici, magistratilor, persoanelor fizice sau juridice, autorizate in efectuarea lucrarilor de cadastru, precum si  functionarilor din cadrul oficiilor de cadastru si publicitate imobiliara, carora nu li se poate inlatura obligatia de a se pregati profesional.

Pe fondul adoptarii Decretului nr. 195 din 16 martie 2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, in temeiul dispozitiilor art. 22 alin. (12), cu referire la dispozitiile art. 22 alin. (13) din Legea  nr. 7/1996, s-au adoptat impreuna cu UNNPR primele masuri pentru digitalizarea activitatii de publicitate imobiliara in relatia cu notarii publici. (...)

Prin art. I O. U. G. nr. 61/2020 (...) s-a completat art. 28 din Legea nr. 7/1996, reglementandu-se prin dispozitiile art. 281 modalitatea de inregistrare on-line a cererilor de receptie si inscriere in cartea funciara. Departe de a fi scutita de orice critica, noua reglementare reprezinta un pas important catre digitalizarea activitatii de cadastru si publicitate imobiliara, digitalizare imperios necesara mai ales in contextul pandemic care afecteaza toate activitatile curente. (...)

In contextul trecerii preponderent la un mediu de lucru digital, a fost imbunatatit din punct de vedere tehnic sistemul integrat de cadastru si carte funciara e-Terra, prin introducerea unor noi functionalitati, inclusiv cu privire la semnarea electronica a documentelor elaborate direct in aplicatie”.

Din cuprins

 • Efectuarea lucrarilor de cadastru si a operatiunilor de Carte funciara
 • Organizarea activitatii de publicitate imobiliara
 • Tarifele de publicitate imobiliara
 • Onorariile percepute de persoanele fizice sau juridice autorizate in cadastru
 • Protocolul de colaborare ANCPI – UNNPR
 • Protocolul de colaborare ANCPI – UNEJR
 • Programul national de cadastru si carte funciara 2015-2023
 • Instructiuni de lucru in mediul electronic

Puncte forte

 • selectia riguroasa a principalelor acte normative in materie
 • reglementari actualizate la zi conform ultimelor modificari
 • istoricul actelor normative
 • numeroase note utile si corelatii legislative
 • note privind modificari terminologice
 • Public tinta: avocati, consilieri juridici, notari publici, registratori de carte funciara, inspectori de cadastru, alti angajati ANCPI, persoane fizice sau juridice autorizate in cadastru, publicul larg interesat de domeniul publicitatii imobiliare.

Despre coordonator

Tudor Braticevici este registrator coordonator in cadrul Biroului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Sector 3 – Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bucuresti.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.093 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.