Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Limba moderna 2 franceza, clasa a VI-a - Alain Broute, Marta Criado Navamuel

Limba moderna 2 franceza, clasa a VI-a - Alain Broute, Marta Criado Navamuel
-5%
Preț: 38,00 lei
40,00 lei (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 2 Noi. 2020
ISBN: 9786068773087
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 120
Categoria: Manuale scolare
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Manualul de limba franceza pentru clasa a VI a L2 se prezinta ca un instrument de lucru pentru profesorul de limba franceza si, deopotriva, pentru elevul de clasa a VI a care invata aceasta limba in regim L2; el atrage de la bun inceput prin dimensiunile rezonabile si incurajatoare (format, numar de pagini - 120), prin cromatica si calitatea ilustratiei si cea a tehnoredactarii.
Manualul se deschide cu enumerarea competentelor generale si a celor specifice prevazute in „Programa scolara pentru disciplina Limba moderna 2, clasele a V a – a VIII a, Bucuresti 2017”, formulate in conformitate cu prevederile CECRL (Cadrul European Comun de Referinta Pentru Limbi).
Continuturile prezentului manual, semnalate atragator in « Sommaire illustré », abordeaza efectiv tematica recomandata de Programa scolara: copilul despre sine: insusiri si stari sufletesti, partile corpului, starea sanatatii, copilul si universul sau, familia si relatiile de rudenie, profesii, locuinta, mobilierul, obiectele electrocasnice, scoala, orarul, localitatea, aspecte din viata cotidiana, vremea si clima, momentele zilei, exprimarea orei / datei, activitati de timp liber, convorbiri telefonice, elemente de cultura si civilizatie franceza / francofona – nume de persoane, denumiri geografice (in toate unitatile: 0 - „C’es parti!”, 1 - „Ça y est, ils arrivent!”, 2 - „Dans la famille de Célie”, 3 - „Les enfants vont au collège, 4 - „Une maison de rêve”, 5 – „ Je communique avec mes copains”, 6 – „Un tour dans la capitale”, 7 – „La ville est à nous”, 8 – „Au revoir les amis!”).
Ghidul de utilizare a manualului este deosebit de util profesorului dar si elevului, explicand clar modul concret de utilizare a prezentului manual, atat in clasa cat si acasa, atunci cand elevul lucreaza independent, pentru consolidarea cunostintelor noi, prezentate in clasa si pentru efectuarea temelor.
Manualul raspunde perfect cerintei fundamentale a invatamantlui modern: formarea elevilor in vederea comunicarii eficiente intr-un univers marcat de o extraordinara deschidere a orizonturilor, sub semnul globalizarii, a integrarii lor, ca cetateni europeni, intr-o lume a dialogului intercultural, in care trebue sa avem curajul exprimarii opiniilor personale, bazate pe o argumentare pertinenta. O societate in care sa evoluam in spiritul tolerantei, al solidaritatii, al egalitatii de sanse.
Logic si judicios structurat in opt unitati de invatare, o recapitulare initiala a cunostintelor dobandite in clasele anterioare (in cadrul Unitatii 0), doua recapitulari curente si o recapitulare finala, care propun modalitati de evaluare initiala, curenta si sumativa prin activitati complexe, variate, atragatoare si valorizante pentru elevi, manualul este insotit de un grupaj de dosare de cultura si civilizatie franceza / francofona care propun elevilor sa faca incursiuni in literatura de limba franceza adecvata varstei lor (albumele de benzi desenate), in muzica franceza de ieri si de azi, in universul artelor vizuale, asa cum poate fi el descoperit in muzeele din Franta.
O importanta cu totul speciala are dosarul care propune aprofundarea cunostintelor despre Uniunea Europeana, spatiu in care elevii nostri traiesc, studiaza, muncesc si isi construiesc drumul viitor in viata de adult.
Prezentul manual este de asemenea insotit de Anexe recapitulative privind literele si sunetele limbii franceze, instrumente esentiale pentru insusirea unei pronuntii si scrieri corecte a elementelor comunicarii in limba franceza, precum si de o Anexa cuprinzand elementele lexicale achizitionate de elevi de-a lungul celor opt unitati de invatare.
Fiecare unitate este logic structurata in vederea achizitionarii si consolidarii de cuvinte noi pentru o imbogatire constanta si progresiva a vocabularului limbii franceze, in stransa legatura cu tematica propusa ; in acelasi spirit, elemente de gramatica functionala (acte de vorbire / functii ale limbii / conventii socio-culturale / elemente de constructie a comunicarii), prevazute de Programa scolara, se regasesc in cadrul fiecarei unitati de invatare, la fel ca si diferitele elemente gramaticale (in limitele prevazute in Programa Scolara a disciplinei, pentru clasa a VI a, L2) necesare comunicarii autentice in limba franceza, atat verbal cat si in scris.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.089 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.