Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Logica. Ghid de pregatire Bacalaureat. Admiterea la facultate - Ed. Booklet

Logica. Ghid de pregatire Bacalaureat. Admiterea la facultate - Ed. Booklet
-5%
Preț: 23,75 lei
25,00 lei (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 26 Feb. 2020
ISBN: 9786065904569
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 208

DESCRIERE

Bacalaureat Logica
 
Logica. Ghid de pregatire Bacalaureat. Admiterea la facultate. Lucrul la clasa
 

Ghidul constituie un suport pentru elevii de clasa a IX-a, atat in cadrul activitatilor desfasurate la clasa, cat si pentru obtinerea de rezultate foarte bune la concursuri de specialitate. Cartea propune totodata o modalitate complexa de pregatire a elevilor pentru sustinerea cu succes a examenului de bacalaureat si vine, de asemenea, in sprijinul celor care se pregatesc pentru concursuri de admitere la facultate.

Contine:

- Notiuni teoretice- acopera toate continuturile propuse de programa scolara si sunt structurate clar, iar exemplele originale fac materia atractiva si usor de inteles.

- 10 modele de teste, realizate in conformitate cu structura exemenului de bacalaureat 2017.

- 50 de teste tip grila dupa modelul subiectuluiomtao de la examenul de bacalaureat.

- Modele complete de rezolvare.

Argument:

Aceasta lucrare trateaza toate temele prevazute de programa de bacalaureat pentru disciplina Logica, argumentare si comunicare.

In prima parte, temele sunt prezentate detaliat si se desfasoara pe parcursul a 10 capitole - Notiuni introductive. Formele logice. Principiile logice; Termenii. Clasificarea termenilor. Raporturi intre termeni; Definirea si clasificarea; Propozitia. Propozitiile categorice. Raporturi intre propozitiile categorice; Rationamentul si argumentarea. Argumentare, demonstratie, combatere, persuasiune si manipulare; lnterente imediate cu propozitii categorice. Conversiunea si obversiunea; Silogismul; Argumente nedeductive. Inductia. Analogia; Evaluarea argumentelor. Erori logice. Sofisme si paralogisme - cu un numar mare de explicatii si exemple.

In partea a doua veti gasi 50 de seturi de cate 10 itemi tip grila cu o singura varianta corecta. Solutiile sunt indicate intr-un tabel la sfarsitul lucrarii.

In partea a treia va propun 10 variante de subiecte, realizate in conformitate cu modelul pentru proba de bacalaureat 2017.

Pentru a fi cat mai aproape de cerintele reale ale examenului de bacalaureat, am folosit fragmente din subiectele date in diferite sesiuni in perioada 2011-2016.

Deoarece structura probei a fost modificata atat in anul 2015, cat si in modelul propus pentru anul 2017, am completat cu subiecte proprii pentru a adapta materialul cerintelor actuale. Toate subiectele propuse sunt insotite de modele de rezolvare, cu punctajul de notare pentru fiecare cerinta In parte.

Lucrarea poate fi utilizata atat de elevii de clasa a IX-a, cat si de cei din anii terminali, pentru examenul de bacalaureat sau pentru examenul de admitere In Invatamantul superior.

Nr. de pagini: 208
Anul aparitiei: 2016

REVIEW-URI

Vezi și alte cărți: Bacalaureat Logica

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.126 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.