Summer BOOK FEST
Contact: 0786.253.910 / 0736.361.210

Pachet: Povestiri Istorice vol 1 si vol 2 - Dumitru Almas

Pachet: Povestiri Istorice vol 1 si vol 2 - Dumitru Almas
PRP: 98,00 lei (-12%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 86,24 lei
Diferență: 11,76 lei
Disponibilitate: în stoc
Livrare estimată: Joi, 18 Aug. 2022
ISBN: 8018
Editura:
Anul publicării: 2019
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Povestiri Istorice Dumitru Almas vol 1 si 2 - Editie necartonata 

Volumul 1 

Viata noastra este plina de tot felul de povesti istorice, pline de invataturi care ne vor ghida viata dar si valorile pe care le vom adopta in aceasta. Istoria unui neam, iar cu atat mai mult istoria omenirii, ne ofera o calatorie completa in ceea ce inseamna evolutia noastra ca oamenire. Pentru cei care cred ca trecutul nu este relevant, vreau sa le aminesc faptul ca noi toti invatam din greseli. Greslei pe care cu totii le-am facut... in trecut.

            Dumitru Almas nu pune insa accentul pe greseli, dar pune un mare accent pe tot ce inseamna trecut și pe valoarea acestuia pentru prezent. Niciodata nu putem fi siguri pe ce va urma, viitorul este pentru noi toti un loc incert, in care prin munca putem ajunge acolo unde ne dorim.

 

            Cartea Povestiri Istorice Dumitru Almas nu este o simpla carte de basm. Nu este o simpla carte in care noi citim lucruri care, pentru epoca in care traim, le vedem ca fiind ireale, de mult apuse. Povestile istorice sunt cadoul stramosilor nostri inspre a vedea o frantura din viata pe care acestia au trait-o. Miracolul unei povesti istorice se regaseste tocmai in dovezile ce pot fi atent studiate in prezent.

 

            Mereu ne uitam la filme Sf si ne dorim sa avem parte de o masina cu care sa putem calatori in viitor sau in trecut. Aceasta masina exista si se numeste CARTE. Fiecare carte, fie ea de istorie sau aferenta unui alt domeniu, nu este decat un portal spre o lumea in care putem avea experiente cu totul speciale. Dumitru Almas este un specialist in ceea ce inseamna relatarea istoriei. Textele sale sunt conturate in aura unei ere de mult apuse, dar care isi pastreaza sufletul in tot ceea ce reprezinta omenirea in zilele de astazi. Fiecare fila este plina de intelepciunea unui popor curajos si muncitor. Fiecare fila din pachetul Povestiri Istorice Dumitru Almas vol 1 si 2 ne descrie cu acuratete crezul si traiurile in care, veac dupa veac, stramosii nostrii si-au contrat existenta.

 

Profesor universitar, lucrand intr-un mediu intelectual elevat, Dumitru Almas a dovedit o exceptionala capacitate de a se adresa - prin vorba si prin scris - unui public extrem de variat. I-am ascultat, in calitate de student la Facultatea de Istorie a Universitatii din Bucuresti, prelegerile de inalt nivel stiintific privind istoria moderna universala. Am participat impreuna la multe simpozioane si conferinte consacrate unor evenimente sau personalitati istorice de sfasurate in Bucuresti, dar si in alte centre universitare si chiar in sate, in care au avut loc evenimente memorabile.De fiecare data profesorul Almas cucerea auditoriul prin capacitatea si talentul sau de a reconstitui trecutul, adresandu-se atat mintii cat si sufletului celor prezenti.  Imi amintesc ca, la staruinta directoarei unei gradinite din Drumul Taberei, frecventata de fetita mea, l-am invitat pe Dumitru Almas (unchiul meu) sa vorbeasca unor copii de 5-6 ani. S-a asezat pe un scaunel, in fata lor, si le-a povestit despre Ecaterina Teodoroiu. Fata copiilor se lumina atunci cand profesorul evoca batalia de la Jiu si curajul cu care tanara eroina se avanta in lupta pentru apararea patriei invadata de oamenii rai, dar se intuneca afland ca a fost ranita, iar multi aveau lacrimi in ochi cand au aflat despre moartea ei tragica. La sfarsit, dupa cateva momente de ezitare, mai multi copii, baietei si fetite, s-au apropiat de profesor, l-au prins de gat si au inceput sa-I sarute, ca pe un parinte drag.  Cartile sale intitulate Povestiri istorice - bazate pe documente, scrise cu un exceptional talent de scriitor, beneficiind si de o ilustratie bogata si sugestiva s-au tiparit in tiraje de sute de mii de exemplare, fiind citite cu interes nu numai de copii, ci si de oamenii mari.  Anii s-au scurs, profesorul Dumitru Almas a trecut in. Jurnea umbrelor", dar opera sa a intrat in patrimoniul spiritual al  oporului roman.

Noua editie,  a pachetului Povestiri Istorice Dumitru Almas cuprinde 72 dintre povestirile sale istorice, care readuc in actualitate evenimente cu valoare de simbol, personalitati exceptionale, dar si oameni de rand care la un moment dat au devenit, prin fapta lor, eroi anonimi ai istoriei romanilor.
Povestile, in sinea lor, au un rol foarte important in dezvoltarea caracterului. Pe langa plus-ul de atentie pe care il ofera activitatea de a citi, legendele si povestirile isotrice ne antreneaza imaginatia si ne ofera o noua perspectiva asupra realitatii. Cu toate ca anumite evenimente s-au petrecut doar in zone foarte restranse, acestea au avut o influenta foarte importanta asupra comportamentului pentru intreg poporul. Si pentru ca  ne dorim ca totul sa fie cat mai accesibil pentru citiori, am luat toate masurile pentru ca lectura sa fie cat mai placuta si fluida.  Lucrarea de fata beneficiaza de o ilustratie impresionanta, datorata lui Valentin Tanase, artist plastic care s-a impus prin opera sa, atat in tara, cat si peste hotare. Lucrarile sale de pictura murala impodobesc sediile unor importante institutii publice, inclusiv biserici, picturile sale impresioneaza prin maniera de abordare a unor teme importante, in centrul carora se afla Omul.

Prin implicarea sa in aceasta carte, pictorul Valentin Tanase dovedeste ca a patruns in esenta povestirilor istorice scrise de Dumitru Almas, sporindu-Ie valentele intelectuale si emotionale.
  Picturile sunt realizate intr-un stil original, pline de culoare si expresvitate, fapt ce ii confera  pictorului Valentin Tanase o nota de originalitate si rafinament. Acestea au fost realizate sub o atenta  observare și evaluare din partea autorului, Dumitru Almas. Acesta s-a asigurat ca ilustratiile corespund eveniementelor descrise și pot contribui pentru a capta într-un mod mai placut, atenția cititorilor. Cartea de fata raspunde unei necesitati tot mai evidente in societatea romaneasca actuala. S-a crezut o vreme ca internetul si  tehnica sunt atotcuprinzatoare, astfel ca orice om care"apasa pe un buton" obtine informatiile trebuitoare. Ca urmare, istoria ca si literatura nu-si mai au locul intr-o lume moderna tot mai informatizata. Cei care au gandit  si au actionat - in acest fel nu au luat in seama un fapt esential: Omul nu este si nu poate fi redus la nivelul unei masini, oricat de sofisticata ar fi ea.EI este Inzestrat cu sensibilitate, constiinta de sine, capacitatea de a analiza propria-i evolutie si, pe aceasta baza, a prospecta viitorul.  Acest volum se adreseaza cu deosebire celor tineri, aratandu-le cat de bogata este istoria romanilor, cate lupte au dus mosii si stramosii nostri, cate jerfe au suferit, dar si cate izbanzi au repurtat, cate. valori au creat de-a lungul vremii, si toate acestea reprezinta patrimoniul inalienabil al poporului roman. Citind aceste pagini, ne vom patrunde de convingerea ca noi, cei de astazi, nu suntem niste frunze In bataia vantului, care am venit de nicaieri si ne indreptam spre niciunde. Cunoscand cine am fost, devenim constienti de locul si rolul nostru In lume, stand cu fruntea sus, hotarati sa ne continuam, cu demnitate si perseverenta, urcusul pe scara istoriei. Pe langa aceste vorbe, ne mai putem aminti si de faptul ca, atunci cand ne cunoastem trecutul, putem analiza mai bine prezentul, iar asa ajungem sa anticipam viitorul. Cred ca orice iubitorul de lectura poate confirma, intr-o forma sau alta, faptul ca istoria are talentul de a se repeta. Aceasta nu ne lasa sa inaintam pe treapta evolutiei decat dupa ce s-a asigurat ca oamenii au invatat toate lectiile de care au nevoie.

 

Pentru a sti de unde vin, ce reprezinta ei si ce viitor au. Un popor care nu-si cunoaste istoria, orbecaie prin lume si risca sa dispara. N. Iorga scria in urma cu un secol: "Istoria, care se putea crede pana acum ca este o materie pe langa celelalte, se invedereaza  din ce in ce mai mult ca este o necesitate. Da, cunostinta ei este o necesitate pentru constiinta umana: si pentru chibzuirea imprejurarilor si pentru tragerea concluzii lor si pentru indemnuri si pentru mangaieri". Dumitru Almas, fost student al lui N. Iorga, s-a dedicat scrierii istoriei. Istoriei universale - cartile sale, intre acestea Caderea Bastiliei (despre Marea Revolutie Franceza de la 1789) si cea privind Razboiul Civil din SUA, avand titlul Nord contra Sud, constituie si astazi un model de reconstituire a unor evenimente fundamentale din istoria moderna a omenirii. O coordonata esentiala a activitatii profesorului Dumitru Almas o reprezinta cercetarea istoriei romanilor si publicarea de monografii dedicate unor mari personalitati, precum Decebal, Stefan cel Mare, Petru Rares sau Mihai Viteazul, dar si a unor romane istorice, precum cele dedicate marelui carturar si diplomat Nicolae Milescu Spatarul si Fratilor Buzesti.

 

            Fie ca suntem mici sau mari, copii sau adulti, cred ca mereu ne prinde bine o pauza pentru o astfel de lectura. Traim in timpuri incerte si ne stresam foarte mult cu privire la viitor si la cele ce vor avea sa se intample. Este normal sa fim prudenti in aceasta priviinta, dar cred ca uneori trebuie sa ne luam o mica pauza, pentru a vedea și ce au de spus stramosii nostri. Uneori, solutia problemelor noastre este acolo une ne asteptam mai putin. Si cred ca putini se asteapta sa o gaseasca in trecut. Povestile istorice sunt cu siguranta o solutie pentru a ne petrece timpul liber!

Cuprins:

Prefata
Cuvantul autorului
Despre niste nume frumoase din patria noastra draga
"Hora de la Frumusica"
Strabunul strabunilor - Burebista
Decebal eroul dacilor
Cum l-a infrant Traian pe Decebal
Povestea preafrumoasei Dochia
Un prieten al dacilor - Apollodor din Damasc
Viteazul Gelu Romanul
Menumorut cel Intelept
Basarab-Voievod eroul de la Posada
Dragos cel mandru ca soarele
O poveste cu un stup de albine
Condeiele lui voda:
La Rovine In campii
Ileana Cosanzeana din Tara Hategului
Condrea si tatarul
De ce s-a numit Corvin?
Prizonierii din castelul de la Hunedoara
O noapte de pomina
Dreptatea lui Vlad-Voda Tepes
Povestea despre Intemeierea Bucurestiului
Stefan cel Mare biruitor in lupta de la Vaslui
Movila lui Soiman al lui Burcel
Povestea matusii Floarea din Vrancea
Brasovenli si Stefan cel Mare
Batalia din codrii Cosminului
Pavel Cneazul cel urias
Un voievod carturar ctitor la Curtea de Arges
Parvu capitanul lui Radu-Voda de la Afumati
Impacarea dintre Petru Rares si sultanul Soliman cel Maret
Curajul si puterea lui Ion-Voda
O poveste cu un preafrumos margaritar
Banul Mihai si calaul
Mihai-Voda castiga victoria de la Calugareni si numele de Viteaz
Mihai-Voda si Hasan-Pasa
Mihai Viteazul voievod al tuturor romanilor
Novac Gruia si corbul nazdravan
Intamplari de pomina vazute din turnul Chindiei
Matei-Voda Basarab si capitanul din straja Curtii domnesti
Plaiesii din cetatea Neamtului
Povata unui carturar Intelept
Neculai Milescu Spatarul calator prin lumea larga
Haiducul Pintea Viteazul
Un voievod bun gospodar si un mester iscusit
Durerosul sfarsit al lui Constantin Brancoveanu
Madalina din Vad salveaza o carte a lui Dimitrie Cantemir
Cum a scapat cu viata Maria Orban
Fluierul si gorunullui Horea
Cand Tudor Vladimirescu a trecut Oltul
Tudor Vladimirescu si arnautul care a devenit pandur
Nicolae Balcescu prietenul poporului
Petrisor fiul revolutiei
Fata din dealul Feleacului
Avram Iancu"craiul muntilor"
Fapta de isprava a unui om din popor
Toti romanii canta"Hora Unirii"
Cuza-Voda si sultanul
"Baiatul care a vorbit cu voda"
Doi eroi In luptele de la Grivita
Brancardiera de la Rahova
O mare si frumoasa prietenie
Cucerirea muntelui Alion
Ecaterina Teodoroiu eroina de la Jiu
Caporalul Constantin Musat
Fetita din nuc
Nici pe aicea nu se trece!
Am fost si eu la Alba Iulia si am vazut
Unirea cea mare
Invatam despre tara unita si mare
O intamplare la ruinele cetatii Neamt
"Concertul" de la Tescani
Cel mai tanar caporal
Glorie eterna eroilor nostri

Postfata
Marturisire
Repere biobliografice Dumitru Alrnas '
Repere biografice Valentin Tanase

Nr. de pagini: 220

Volumul 2

O carte ce strabate generatiiele. Cititorii primei editii a acestei carti sunt astazi parinti, care poate cauta o carte pentru copiii lor. Iar cei ce o au acum in fata - indiferent de varsta lor - vor intelege foarte repede ca Dumitru Almas si Valentin Tanase au creat, pur si simplu, una dintre lucrarile deja clasice ale literaturii si graficii istorice romanesti pentru copii. O carte pentru toate bibliotecile si pentru toate mintile tinere.

POVESTIRI ISTORICE, ANTOLOGIE, VOL. 2 – Dumitru Almaș

Prezentare volum

Știți cu toții că istoria poporului român e nespus de bogată în fapte mari și în oameni de seamă, în eroi. Faptele poporului și ale eroilor au trecut adesea în legendă. Cu aceste fapte cântate în balade, în cântece bătrânești, s-au hrănit, sufletește, strămoșii noștri. Și-au încălzit inima, și-au întărit cugetul, și-au înaripat avântul spre fapte încă mai vrednice de laudă. Ca să nu se uite asemenea fapte și asemenea oameni de seamă, ca să se împrospăteze mereu izvorul legendelor și al baladelor, am trudit întru ticluirea acestei cărțulii. (Dumitru Almaș)

... O carte pentru toate bibliotecile și pentru toate mințile tinere. (prof. univ. Adrian Cioroianu)

Din cuprins:

Ocaua lui Cuza

Scântei de peste veacuri

Decebal, eroul strămoșilor

Cloșca cu pui de aur

Steagul cu cap de lup

Strămoșii de pe Columna Traiană

Vlad Țepeș – un om al dreptății strașnice și al curajului neînfricat

Arcul și tolba cu săgeți

Legenda mănăstirii Putna

Voievodul și înțeleptul

Mihai-Vodă Viteazul, faptă și simbol

Chipul lui Horea

Dreptatea lui Tudor

Peneș Curcanul

Cozia, zidirea de la îngemănarea munților și a inimilor românești

1 Decembrie 1918 la Alba-Iulia

Pe-al nostru steag e scris Unire!

etc.

Addenda – Atelier de creație

POVESTIRI ISTORICE, ANTOLOGIE,  VOL. 2 – Dumitru Almaș

Prezentare volum

Știți cu toții că istoria poporului român e nespus de bogată în fapte mari și în oameni de seamă, în eroi. Faptele poporului și ale eroilor au trecut adesea în legendă. Cu aceste fapte cântate în balade, în cântece bătrânești, s-au hrănit, sufletește, strămoșii noștri. Și-au încălzit inima, și-au întărit cugetul, și-au înaripat avântul spre fapte încă mai vrednice de laudă. Ca să nu se uite asemenea fapte și asemenea oameni de seamă, ca să se împrospăteze mereu izvorul legendelor și al baladelor, am trudit întru ticluirea acestei cărțulii. (Dumitru Almaș)

... O carte pentru toate bibliotecile și pentru toate mințile tinere. (prof. univ. Adrian Cioroianu)

Din cuprins:

 

Ocaua lui Cuza

Scântei de peste veacuri

Decebal, eroul strămoșilor

Cloșca cu pui de aur

Steagul cu cap de lup

Strămoșii de pe Columna Traiană

Vlad Țepeș – un om al dreptății strașnice și al curajului neînfricat

Arcul și tolba cu săgeți

Legenda mănăstirii Putna

Voievodul și înțeleptul

Mihai-Vodă Viteazul, faptă și simbol

Chipul lui Horea

Dreptatea lui Tudor

Peneș Curcanul

Cozia, zidirea de la îngemănarea munților și a inimilor românești

1 Decembrie 1918 la Alba-Iulia

Pe-al nostru steag e scris Unire!

Addenda – Atelier de creație
Adrian Cioroianu

Nr. de pagini: 132

RECENZII

Rating general
5 (4 recenzii)
5 stele
4
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
5

Povestiri istorice

.
5

.

Am citit prima carte in scoala generala, probabil intre clasa a treia si a patra. Fac aproape 20 de ani si inca imi amintesc cum m-am simtit atunci. Eram atat de mandra, aflam din ce in ce mai mult cine sunt prin intermediul acestor importante figuri istorice. N am putut sa uit cartea niciodata, a ramas cumva pitita in sufletul meu. Ma chinuiam cateodata sa mi reamintesc numele si in sfarsit am gasit-o. Este mai mult decat necesara, mai ales in ziua de astazi cand nu mai exista acelasi interes pentru istoria nationala
5

Cartile copilariei noastre

Sotul meu a crescut cu aceste carti si tine minte fiecare ilustratie! Fiindca nu le mai gaseam in urma reorganizarii bibliotecii, am comandat din nou aceste carti care speram sa tina o viata. Intr-o lume in care copiii cresc intr-o realitate calduta, fara a afla din basme si din istorie ca exista bine si rau si ca trebuie sa fie curajosi ei insisi pentru ca binele sa invinga, aceste carti despre dreptate, curaj si identitate romaneasca sunt mai importante acum decat cu 30 de ani in urma.
5

Intrebare

Buna ziua,as vrea sa comand setul Povestiri istorice de Dumitru Almas imi puteti spune daca amandoua sant publicate 2019?
Created in 0.080 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.