Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Printre jaloane - Sergiu Popovici

Printre jaloane - Sergiu Popovici
-5%
Preț: 45,60 lei
48,00 lei (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 15 Apr. 2021
ISBN: 9786060293989
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 350
Categoria: Beletristica
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Cartea reprezinta viata reala a unor personaje de conditie medie dintr-un oras mare al Romaniei, la 30 de ani, dupa caderea regimului Ceausescu, problemele reale cu care se confrunta, incercarile de rezolvare care pot constitui un exemplu de urmat pentru membrii familiei sale, pentru prieteni, pentru oricine aflat in cautarea cailor de imbunatatire a nivelului de trai pentru toti cetatenii tarii, pentru munca si perfectionare continua a calitatii vietii. Sunt probleme reale, actuale, care dau un simtamant de tristete, de dezamagire fata de neajunsurile societatii careia ii lipsesc conducatorii necesari pentru schimbarea sistemului general de coruptie care s-a institutionalizat in Romania, ceea ce a dus la saracirea populatiei si la imbogatirea peste orice limite a unei oligarhii nascute in noua oranduire, dezvoltata dupa schimbarea lui Ceausescu si intronarea unui "comunism cu fata umana", vorba presedintelui ales in acele vremuri. Somnul natiunii naste monstri, aparitii pe harta tarii, chiar si pe harta altor tari de vile, palate, domenii, paduri ale noilor stapani care s-au gandit doar la beneficiul propriu in loc sa conduca tara in spirit umanitar, cu beneficii pentru toata natia, sacrificandu-se in mod crestinesc pentru binele public, care sa reprezinte tinta principala a activitatii lor, precum personaje cunoscute ale altor vremuri: N. Iorga, M. Kogalniceanu, familia Bratianu, I. Maniu etc.

Se face un apel la inteleptii zilelor de astazi, literati, istorici, artisti sa contribuie mai mult la dezvoltarea tarii, sa se implice prin intrarea in parlament si prin formarea unei conduite cinstite de guvernare, de impartire echilibrata, umanitara a veniturilor tarii, de ridicare a calitatii la nivel European pentru educatie, sistemul sanitar, justitie etc. Echitabil este un raport de maximum de 20% intre salariul maxim si cel minim pentru absolut toti bugetarii tarii, iar toate avutiile obtinute fara o justificare sustenabila sa fie confiscate in folosul statului, asa cum fac alte state pe care le botezam capitaliste, S. U. A., Franta, dar care urmaresc si pedepsesc cu strictete pe cei care utilizeaza metode ilegale de obtinere a unor castiguri nemeritate.
 
Sergiu Popovici: Autorul s-a nascut la 23 decembrie 1941 in Bucovina, localitatea Lipcani, langa Cernauti, in vremuri de restriste create de inceperea celui de-al doilea razboi mondial. La intoarcerea frontului, in 1942, parintii, ingroziti de amenintarile unor deportari, s-au refugiat in Romania, la Brasov. In acest oras autorul si-a facut scoala, clasele elementare si liceul. A devenit inginer in domeniul de lucrari hidroedilitare si a lucrat in acest domeniu pana la pensionare. Inca din scoala, din liceu, a avut inclinatie pentru literatura si a inceput cu scrierea unor povestiri, schite, nuvele care au avut o buna apreciere din partea profesorilor sau a colegilor. A facut o facultate tehnica si o munca in aceasta ramura gadind ca prima conditie in viata este sa-ti asiguri un mijloc de trai sigur pentru tine si familie. In timpul liber a continuat, insa, sa scrie povestiri si romane publicate prin editurile vremii, urmarind subiecte ancorate in realitatea vietii reale, dezbatand necesitatile dezvoltarii tarii, alinierea la Europa ca nivel de trai, educatie, sanatate, sport, absolut orice domeniu posibil.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.093 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.