Edituri /Promotii
-Restaurantul retetelor pierdute - Hisashi Kashiwai

DESCRIERE
Pe o alee linistita din Kyoto, se afla un restaurant cu totul special. Administrat de Koishi Kamogawa, impreuna cu tatal ei Nagare, localul isi rasfata clientii cu adevarate delicii culinare. Dar nu acesta este principalul motiv pentru care merita sa-i treci pragul... Tatal si fiica lucreaza in tandem, ca „detectivi culinari“. Prin intermediul unor investigatii ingenioase, cei doi reusesc sa recreeze preparate cu o semnificatie aparte in trecutul clientilor lor – mancaruri care ascund adesea cheile amintirilor uitate si fericirii viitoare.
De la un vaduv care cauta sa regaseasca gustul supei cu taietei pe care i-o gatea sotia lui, la o femeie in varsta, careia o anumita tocana de vita ii evoca o iubire din tinerete, restaurantul retetelor pierdute ofera o legatura cu trecutul – precum si o cale catre un viitor mai luminos.
Bestseller in Japonia, Restaurantul retetelor pierdute de Hisashi Kashiwai este o celebrare induiosatoare a puterii pe care o poate avea o masa delicioasa, intr-o atmosfera imbietoare.
„Acest roman ofera mai mult decat niste simple povesti frumos construite, despre bucuriile si provocarile vietii. Abunda in referinte la cultura japoneza... E genul de carte din care savurezi fiecare pagina. Mestesugit scrisa, te lasa cu dorinta de a citi mai mult.“ New York Journal of Books
„Original si fermecator, cu o savoare mai complexa decat te-ai putea astepta.“ NPR
„Mi-a mers drept la suflet.“ Genki Kawamura, autorul romanului Daca pisicile ar disparea din lume
„Remarcabil... O explorare gastronomica si culturala a bucatariei japoneze... Romanul contine descrieri irezistibile ale preparatelor, precum si o portretizare nuantata a vietii in Japonia... Cititorii vor savura deliciile rafinate ale lui Kashiwai si istoria culinara ce le insoteste.“ Library Journal
„O placuta evadare... Kashiwai nu numai ca iti trezeste pofta pentru numeroasele preparate japoneze despre care scrie, dar evoca totodata un dor aparte pentru fericirea trecuta, pe care vrei, poate, s-o retraiesti.“ Seattle Times
„Amestecul unic de condimente al lui Kashiwai e mai mult decat suficient pentru a transforma fiecare poveste intr-un preparat de cinci stele... O patura calda de amintiri si nostalgii. Cititorii vor savura cu pofta fiecare particica din aceasta supa miso pentru suflet... O colectie substantiala de povestiri miniaturale, de o intensa savoare.“ Kirkus Reviews
„In centrul acestei carti sta puterea durabila a iubirii... Autorul ilustreaza ideea ca mancarea poate pastra vie o cultura peste generatii... Echivalentul literar, reconfortant al unei tocanite satioase, intr-o zi friguroasa.“ Chicago Review of Books
HISASHI KASHIWAI s-a nascut in 1952 la Kyoto. A absolvit Universitatea de Medicina Dentara din Osaka. Dupa terminarea studiilor, s-a intors in Kyōto, unde a lucrat ca medic stomatolog. A colaborat cu diverse publicatii si televiziuni, iar de-a lungul timpului, a scris mult despre farmecul aparte al orasului sau natal.
Cărţi noi
-- 66,60 leiPRP: 74,00 lei (-10%)
- 66,60 leiPRP: 74,00 lei (-10%)
- 39,15 leiPRP: 45,00 lei (-13%)
Promoţii
-- 66,60 leiPRP: 74,00 lei (-10%)
- 66,60 leiPRP: 74,00 lei (-10%)
- 39,15 leiPRP: 45,00 lei (-13%)












RECENZII