Încă de la începutul acestei luni, gândul ne fuge la vacanță. La zilele libere pe care le petrecem exact așa cum ne dorim, fie pe plajă, fie la munte, cu prietenii sau familia și întotdeauna cu o carte bună după noi. Pentru că timpul trece mai frumos atunci când îți pierzi gândurile într-o poveste frumoasă.

Așadar, recomandările noastre pentru această vară și vacanțele tale, sunt:

 

Unde ai disparut, Bernadette?  ” scrisă de Maria Semple prezintă povestea unei mame în pragul unei crize nervoase. Când Bee, fiica de 15 ani, îi cere acesteia să plece în excursia pe care aceasta i-a promis-o dacă obține rezultate bune la școală, aceasta din urmă începe să facă pregătiri frenetice pentru călătorie. Extenuată de viața în Seattle pe care nu și-a dorit-o niciodată, aceasta decide să dispară, iar lui Bee nu-i rămâne decât să o caute și să deslușească misterul dispariției.

 

”Femeia minimarket - Sayaka Murata” . La 36 de ani, Keiko Furukura are toate defectele unei femei-paria în societatea japoneză: lucrează de 18 ani cu jumătate de normă într-un minimarket, este necăsătorită, nu a avut un iubit și nici vreo experiență personală. Infuzie de umor spumos, sarcasm și autoironie, romanul oferă cititorilor o radiografie actuală a mentalului social japonez.

 

Homo deus. Scurta istorie a viitorului - Yuval Noah Harari, este cartea care prezintă viitorul într-o manieră surprinzătoare…sau nu. De-a lungul istoriei, omenirea s-a confruntat cu trei probleme: războiul, foametea și molimele. În secolul XX, războiul nu mai are aceași putere de distrugere: în present numărul celor care se sinucid e mai mare decât al celor morți în conflicte armate. Ce anume va lua însă locul războiului, foametei și molimelor în agenda omenirii?

 

Regina Maria. Insemnari din ultima parte a vietii (Sorin Cristescu). Acest volum îngrijit de Sorin Cristescu reproduce pentru prima oară în traducere românească ultima parte din jurnalul Reginei Maria, de la 4 martie 1937 până la ultima însemnare din 11 iunie 1938. Fiecare pagina reprezintă o mărturie a seninătății cu care regina și-a acceptat suferința, a răbdării cu care s-a supus investigațiilor și tratamentelor, de-a dreptul chinuitoare.

 

Cei mici merg și ei în vacanță, așadar avem și pentru ei câteva recomandări. Jurnalele de Vacanță au avut mare success anul trecut așa că anul acesta sunt gata de luat în bagaj.

 

Pentru copiii din clasele primare, recomandăm Jurnalul meu magic de vară, conținutul acestuia poate fi vizualizat aici. Acesta este un material interactiv prin care copilul lucrează, creează, comunică și se joacă. Totodată contribuie la dezvoltarea abilităților practice, a acuității vizuale și ajută copilul la dezvoltarea capacității de a lucra și a comunica în echipă.

 

Elevii din clasele gimnaziale se pot bucura de un alt material și anume, Jurnalul de Vacanță, un material care pune inventivitatea și creativitatea la încercare. Îi ajută pe aceștia să-și depășească limitele și să se implice în proiecte individuale și proiecte în echipă.

 

Așadar, ce carte ți-a făcut cu ochiul?