Cum iti poti ajuta copilul sa invete limba engleza
Studiile din ultimii ani arata ca bilingvismul ii ajuta pe copii sa se dezvolte intelectual, ceea ce spulbera multe dintre ideile preconcepute de pana acum, conform carora invatarea limbilor straine la o varsta frageda ingreuneaza dezvoltarea celui mic.
Copiii bilingvi au o abilitate mai buna de a rezolva probleme, obtin rezultate mai bune la examenele scoalare si sunt mai capabili sa gandeasca “outside the box” pentru ca mintea lor este obisnuita sa perceapa lucrurile in moduri diferite. De asemenea, copiii invatati sa gandeasca in doua limbi tind sa aiba mai multa incredere in sine pentru ca stiu sa comunice mai complex, ceea ce le dezvolta capacitatea de a se descurca in general.
Perioada copilariei este propice pentru invatarea limbilor straine pentru ca acum copiii absorb rapid orice aud. Ei pot invata sa inteleaga cuvinte noi in doua limbi diferite cu o viteza uluitoare. Acesta este motivul pentru care majoritatea specialistilor in cresterea si educatia timpurie ii incurajeaza pe parinti sa isi invete copiii a doua limba cat mai devreme. De fapt, copilul poate invata simultan doua limbi sau o poate invata pe a doua, dupa varsta de 1 an, odata cu dobandirea unei parti a limbajului matern.
Cum este de fapt influentata gandirea copiilor de cunoasterea mai multor limbi? Copiii tind sa priveasca totul ca fiind pre-existent. Asta inseamna ca trasaturile, preferintele sau limba cuiva sunt percepute de cei mici ca fiind innascute si de neschimbat. Un copil bilingv, in schimb, intelege ca aceste aspecte sunt invatate si ca, prin urmare, pot fi schimbate.
Astfel, invatand o noua limba, copilul constientizeaza ca o persoana este asa cum este datorita lucrurilor pe care le invata si nu pentru ca asa s-a nascut. Aceasta este una dintre diferentele in gandire intre copiii care stiu doua limbi si cei care stiu doar limba materna.
Cea mai populara limba straina este fara doar si poate engleza. Motivul poate fi rezumat intr-un singur cuvant: globalizare. In contextul in care cunoasterea acestei limbi le ofera copiilor mai multe oportunitati de dezvoltare personala, e de inteles de ce ti-ai dori ca micutul tau sa o invete si sa o stapaneasca. Avantajul consta in prezenta ei pretutindeni, ceea ce va face invatarea mult mai usoara. In plus, daca stii la randul tau limba, vei putea participa activ la procesul de invatare a celui mic.
Daca ai decis sa te implici, fa din studiul limbii o experienta placuta! Asigura-te ca se simt bine, confortabil si in siguranta, astfel incat sa asocieze limba engleza cu aceste sentimente. Si tine cont de sfaturile expertilor care spun ca este important ca intr-o conversatie, cele doua limbi – limba materna si limba engleza – sa nu se intersecteze.
Cand copilul trece de la engleza la romana in timpul unei discutii, ar trebui sa intervii imediat pentru a continua conversatia intr-o singura limba. Cu timpul se va crea un automatism si copilul va fi capabil sa vorbeasca fluent atat in romana, cat si in engleza.
Activitatea de invatare poate include citirea cartilor pentru copii si vizionarea programelor in limba engleza sau participarea la diverse activitati si jocuri prin care sa asimileze cuvinte si expresii in aceasta limba. Te poti folosi de manualele scoalare pentru a studia impreuna cu el si pentru a-l ajuta sa inteleaga mai bine tainele acestei limbi.
Manualele Fairyland sunt o optiune ideala prin care il poti ajuta pe cel mic sa isi consolideze cunostintele de limba engleza. Ele sunt realizate in conformitate cu programa scolara aprobata prin Ordinul ministrului educatiei nationale.
De asemenea, manualul include un CD destinat elevului, ce ofera suportul audio pentru activitatile din manual. Versiunea electronica reproduce toata informatia din manualul tiparit, aducand totodata un plus de continut.
Fiecare unitate contine animatii video, activitati de asociere, exercitii de tip adevarat sau fals si de completare a spatiilor libere. Designul este atractiv, iar navigarea se face usor, fara sa oboseasca privirea.
Comentarii