Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
  • Mariana Badea

  • 13 cărți
Limba și literatura romana, împreuna cu gramatica și comunicarea sunt materii importante pentru evolutia elevilor din punct de vedere pedagogic, având în plus și un impact puternic asupra formarii convingerilor acestora și contribuind la dezvoltarea lor personala.
 
Limba româna, inclusiv gramatica, este o disciplina volatila, actuala, schimbatoare, care se innoieste constant dar, in acelasi timp, reprezinta un subiect clasic, fara de care procesul de invatare ar fi incomplet și inexact.
 
Mariana Badea este un cunoscut autor de manuale ce trateaza aceasta discipina indispensabila tuturor ciclurilor de studiu. Are o experienta vasta, abordand subiecte de limba romana sau gramatica, atât pentru elevii de ciclu primar, cât si pentru elevii de liceu care se pregatesc de sustinerea examenului de bacalaureat. Cărtile ei și activitatea sa profesionala au fost apreciate constant de generatii de elevi, în scopul de a  obține  rezultate bune la examenul de limba si literatura romana.
 
Librăria Delfin are in oferta o gama variata de manuale și culegeri de romana al căror autor este fosta profesoara Mariana Badea. Toate titlurile provin de la editura Badea, fiind editura proprie a autoarei. Seria Mariana Badea carti de teste pentru elevii de gimnaziu și liceu cuprinde mai multe titluri, de limba si literatura romana sau comunicare, gramatica, etc. Anul editarii culegerilor nu influențează în niciun fel continutul manualelor, acesta rămânând identic în toți anii.  Toate cartile sunt foarte stufoase (in jur de 450 de pagini fiecare titlu) și se regasesc în conformitate cu programa scolara pentru examenul de bacalaureat și evaluarea nationala din clasa a 8-a.
 
Cartea de teste grila complexe Mariana Badea gramatica pentru admiterea in invatamantul superior contine, pe langa intrebarile si exercitiile propriu-zise si raspunsuri, bareme de corectare, dictionare și reguli conform noului DOOM. In plus, ca să o parafrazam pe autoare: „lucrarea este o carte cu noroc inclus”.
 
Lucrarea Limba si literatura romana - Proza-Dramaturgie-Poezie-Personaje, Compediu pentru elevii de liceu este o lucrare esentiala pentru toti elevii care isi propun sa treaca examenul de Bacalaureat la limba romana cu note foarte mari. Acest titlu de referinta, ajutator in pregatirea pentru examenul de maturitate este realizat pe baza programei de limba si literatura romana, elaborat de M. E. C. Cartea conceput de Mariana Badea bac, este compus din eseuri structurate sau argumentative impartite in opere literare, curente si epoci literare, personajele sunt caracterizate detaliat. Partea de limba si comunicare contine elemente constitutive, registre stilistice,semne de punctuatie, tipuri de texte, concepte operationale.
 
Aditional, autoarea a mai publicat:
  1. o lucrare de gramatica pentru gimnaziu si liceu;
  2. un compendiu de limba si literatura romana, pentru Bacalaureat;
  3. o selectie de compuneri argumentative ce trateaza operele literare care se studiaza in clasele a VII-a și a VIII-a, ce contine inclusiv un dictionar de scriitori;
  4. un auxiliar scolar care prezinta materia de limba si literatura romana de clasa a IX-a (proza, poezie, dramaturgie) din cadrul manualelor alternative;
  5. o carte de caracterizari de personaje literare pentru elevii de liceu;
  6. un manual de literatura romana pentru pregatirea elevilor la examenul de bacalaureat, care este conceput pe principiul comparatiilor literare, unde se prezinta relatia dintre doua personaje.
Created in 0.052 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.