Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
  • Olga Paraiala

  • 12 cărți
Olga Piraiala este un pedagog care a conceput o serie impresionantă de cărți și manuale care răspund celor mai de bază cerințe pentru tinerii elevi din clasele I – V. Este autoarea mai multor lucrări de educație civică și socială, de literatură și comunicare de limba română și de jocuri pentru școlari.
 
Librăria Delfin comercializează numeroase carti Olga Paraiala pentru ciclul primar începând cu clasa pregătitoare și finalizându-se cu clasa a V-a. Un prim titlu este „101 Jocuri pentru clasa pregătitoare” de la Editura Aramis, care conține aspecte importante ale limbii, prezentate sub formă de joc – activitate specifică acestei vârste fragede. Jocurile propuse de autoare se concentrează pe aspecte ce țin de corectitudinea pronunției, recunoașterea și identificarea sunetelor, cuvintelor și a silabelor. Aceste prezentări sunt ilustrate într-un context de poveste și conține elemente familiare și specifice vârstei.
 
Tot pentru clasa pregătitoare se adresează și lucrarea „Comunicare în limba română”, suport didactic realizat conform programei școlare. Caietul inițiază un demers didactic coerent care are ca repere particularitățile fizico-psihice și motrice ale copiilor. În redactarea manualului s-a acordat o atenție deosebită corectării pronuntiei elevilor, felul în care copii combină sunetele în cuvinte, activitate necesara diminuării tulburărilor de limbaj. Conceptele, termenii și alte noțiuni sunt adresate în contexte semnificative de învățare, familiare universului referențial al copilului.
 
Pentru micii elevi de școală primară, Librăria Delfin propune numeroase manuale Olga Paraiala de comunicare în limba română. Caietul de clasa I de la Editura Aramis deschide calea spre utilizarea metodei lingvistice integrale. Susține exhaustiv demersul didactic și formarea competențelor de comunicare, precum și progresia acestora. Caietul este conceput pe baza metodei fonetice, analitico-sintetice a metodei globale. Lucrarea este gândită nu doar din prisma elevului, ci și a profesorului, oferindu-i acestuia din urmă multiple posibilități de organizare a lecțiilor. Autoarea propune situații de învățare interactive, productive, bazate pe interesul specific vârstei, pe coordonatele unei palete variate de activități inter, intra și trans-disciplinare. Elevii îşi dezvoltă astfel imaginaţia, creativitatea și îşi formează deprinderile necesare lucrului în echipă.
 
Pentru elevii de clasa a doua, lucrarea „Comunicare în limba română” propune un demers didactic echilibrat, care să asigure formarea și dezvoltarea competențelor prevăzute de programa școlară în contextul specific particularităților de vârsta și individuale ale elevilor. Prin paleta variată de situații de comunicare și activități de învățare care valorifică experiența concretă a elevului, oferind o largă plajă de diferențiere a demersului didactic, manualul reprezintă un real instrument de lucru. Continutul este prezentat prin intermediul unui bogat material ilustrativ, iar textele abordate sunt accesibile prin simplitatea și claritatea tematicii, a structurii compoziționale și a mijloacelor de expresie.
 
Manualul de educație civică pentru clasa a III-a cultivă sensibilitatea ca dimensiune a cunoașterii problemelor specifice societății contemporane, promovând implicarea, participarea, voluntariatul, manifestarea unui comportament moral-civic activ, responsabil și tolerant, comunicativ, reflexiv și auto-evaluativ.
 
Manualul de Educație socială pentru clasa a V-a – care include și o ediție digitală, pe CD – abordează gândirea critică în mod integrat și contribuie la optimizarea procesului de predare-învățare-evaluare. Manualul se remarcă prin calitate excepțională a conținutului, prezentare grafică de excepție, o multitudine de soluții didactice, aplicabile oricărei clase, stimularea gândirii critice, construcția progresivă de cunoștințe și abilitati.
Created in 0.044 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.