Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

13 bancheri - Dominatia Wall Street-ului si urmatorul colaps financiar (Simon Johnson)

13 bancheri - Dominatia Wall Street-ului si urmatorul colaps financiar (Simon Johnson)
-5%
Preț: 28,45 lei
29,95 lei (-5,01%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Expediere estimată: Miercuri, 4 Mar. 2020
ISBN: 9789734625550
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 280
Format: 160x235 mm.

DESCRIERE

Un volum remarcabil, care atrage atentia asupra pericolului reprezentat de actuala „ideologie” a finantelor si de controlul exercitat de Wall Street asupra politicilor financiare ale guvernului american, ca si asupra riscurilor pe care le implica acestea pentru o economie globalizata.
 
Sase megabanci, „prea mari pentru a da faliment”, domina finantele si economia americana si influenteaza in buna masura deciziile autoritatilor. Aceste sase banci sint reprezentate simbolic de cei 13 mari bancheri care s-au intilnit cu presedintele Obama in martie 2009. Incercind sa explice situatia actuala si sa-i analizeze consecintele, Simon Johnson si James Kwak refac drumul pe care l-a parcurs sistemul bancar incepind din anii ’80, cu profituri care se multiplica in anii buni si pierderi compensate pe bani publici in anii slabi. Viitorul se anunta sumbru: autorii subliniaza pericolul reprezentat de actuala „ideologie” a finantelor si de controlul exercitat de Wall Street asupra politicilor financiare ale guvernului american, precum si riscurile pe care le implica acestea pentru o economie globalizata.
 
Din cuprins:
Thomas Jefferson si aristocratia financiara - Oligarhii celorlalti - Anatomia crizelor de pe pietele emergente - Barci de salvare insuficiente - Ascensiunea Wall Street‑ului - Schimbarea sistemului bancar - „Lacomia este buna” - Finantarea electorala - Legatura dintre Wall Street si Washington - Ideologia finantelor - Cea mai buna afacere din toate timpurile - Oligarhia americana: sase banci - Demontarea modelului Wall Street-ului - „Tragerea pe sfoara” a clientului - Prea mari pentru a exista.
 
Traducere de Emanuela Racu si Lucia Dos

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.061 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.