Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Algoritmica grafurilor si aplicatii - Mirel Cosulschi

Algoritmica grafurilor si aplicatii - Mirel Cosulschi
Preț: 47,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 19 Apr. 2021
ISBN: 9786061408597
Anul publicării: 2014
Pagini: 330
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Cu toata cresterea de popularitate a tutorialelor video, a cursurilor online, a prezentarilor PowerPoint, cartile tiparite constituie, inca, principalul mijloc de raspandire al cunostintelor. In acest sens, vine sa isi sustina cauza si cartea de fata, ca modalitate de a deschide un zavor ferecat pentru cei care bat la portile cunoasterii.
Lucrarea de fata prezinta capitole de algoritmica grafurilor ce abordeaza aproape toate aspectele importante din domeniu. Primele elemente de teoria grafurilor dateaza cu mult inaintea aparitiei calculatoarelor, grafurile devenind o parte importanta a informaticii, odata cu dezvoltarea acesteia ca stiinta. Un graf poate fi utilizat pentru modelarea unui sistem distribuit, vazut sub forma unui numar de componente de calcul autonome, interconectate prin intermediul unei retele de comunicatii si care coopereaza in vederea realizarii unor scopuri comune. Retelele mobile ad-hoc, retelele de senzori fara fir (wireless), structurile grid sau cloud sunt instante ale unui astfel de sistem distribuit, fiind intalnite foarte des in ultimul timp. In aceeasi idee mentionam ca Facebook este un exemplu de graf social sau Web-ul este un exemplu de multi-graf orientat.
Pe langa conceptele teoretice, cititorul interesat de subiect va gasi peste 90 de algoritmi prezentati in lucrarea structurata pe 10 capitole. O parte din algoritmi sunt introdusi mai intai la nivel conceptual si, mai apoi, prezentati in detaliu in pseudo-cod. Multi algoritmi sunt analizati din punct de vedere al complexitatii, punandu-se astfel la dispozitia unui programator un criteriu de evaluare a unui algoritm in vederea alegerii sale pentru rezolvarea
unei probleme sau situatii. Bibliografia bogata contine referinte catre lucrari importante din domeniu.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.079 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.