Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Antropologia si problemele lumii moderne (Claude Levi-Strauss)

Antropologia si problemele lumii moderne (Claude Levi-Strauss)
-5%
Preț: 21,80 lei
22,95 lei (-5,01%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789734621316
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 204
Format: 106x180 mm.
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Antropologia si problemele lumii moderne reuneste trei conferinte sustinute in Japonia in primavara anului 1986, pe care autorul insusi a intentionat sa le includa intr-un volum cu acest titlu. Cele trei eseuri reiau temele majore care l-au preocupat pe Levi-Strauss, actualizindu-le. Pe linga legaturile dintre „rasa”, istorie si cultura, sint abordate probleme specifice lumii globalizate aflate in pragul secolului XXI, de la practicile economice la procrearea artificiala. Subliniind importanta antropologiei ca nou „umanism democratic”, Levi-Strauss analizeaza raportul dintre relativismul cultural si judecata morala, dintre gindirea stiintifica si gindirea mitica si sustine ca viitorul umanitatii va fi marcat de sfirsitul suprematiei culturale a Occidentului.
 
Din cuprins:
Trei mari probleme contemporane: sexualitatea, dezvoltarea economica si gindirea mitica - Procrearea artificiala: femei virgine si cupluri homosexuale - Recunoasterea diversitatii culturale: ce ne invata civilizatia japoneza - Antropologi si geneticieni - Relativism cultural si judecata morala.
 
Prefata de Maurice Olender
Traducere de Giuliano Sfichi  

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.092 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.