Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Arta compozitiei (Ion Truica)

Arta compozitiei (Ion Truica)
-5%
Preț: 33,20 lei
34,95 lei (-5,01%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 9789734618897
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 224
Format: 160x235 mm.
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Ion Truica propune metode si proceduri inedite de organizare compozitionala a suprafetei, prin care doreste sa ofere acces tinerilor artisti la geometria secreta a operelor de arta. Pornind de la convingerea ca semnificatia imaginii poate fi atinsa doar prin stapinirea relatiilor dintre formele plastice si a limbajului acestora, autorul acorda compozitiei rolul principal in initierea artistica.
 
„Cu sensibilitatea unui seismograf, Ion Truica inregistreaza diagrama miscarilor sufletesti, a reactiilor sale la modificarile de ambianta, propunind atentiei compozitia cu o remarcabila putere de sugestie prin intermediul careia se asigura o imediata comunicare intre artist si privitor.” (Vasile Dragut)

Cuprins:
Importanta compozitiei - Geneza formelor - Asimetriile grafice si spatiale - Efectul unghiurilor - Compozitia cu linii curbe si contracurbe - Proportia formelor in imagine si semnificatia lor - Presiunea formelor dominante - Dramaturgia umbrei - Contrastul – esenta compozitiei - Dinamica formelor in imagine - Puterea golului in caligrafia si pictura chineza - Unitatea stilistica a compozitiei.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.081 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.