Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Asa grait-a Brancusi / Ainsi parlait Brancusi / Thus spoke Brancusi - Sorana Georgescu-Gorjan

Asa grait-a Brancusi / Ainsi parlait Brancusi / Thus spoke Brancusi - Sorana Georgescu-Gorjan
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 22 Oct. 2020
ISBN: 9786068229034
Anul publicării: 2011
Categoria: Beletristica
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Antologia trilingva “Asa grait-a Brancusi” este rodul stradaniei de ani de zile a Soranei Georgescu-Gorjan, detinatoarea arhivei regretatului Stefan Georgescu-Gorjan, autorul conceptiei tehnice a Coloanei fara sfarsit din Targu-Jiu. Autoarea a condus redactia de limbi straine a Editurii Academiei, a tradus numeroase carti si articole din si in romana, a publicat patru volume si peste 140 de eseuri in domeniul cercetarii creatiei brancusiene.

Antologia de fata valorifica peste 300 de scrieri olografe ale sculptorului, consemnate de el in franceza si romana si intrate recent in domeniul public, precum si cugetarile sale, impartasite in interviuri sau relatate de interlocutori credibili, in romana, franceza sau engleza. Cele peste 500 de blocuri aforistice, grupate tematic, cuprind in vedeta forma primara a cugetarii cu indicarea surselor, urmata de traducerea, pe cat posibil autorizata sau efectuata de autoare, in celelalte limbi.

Prefata, in romana, franceza si engleza, prezinta un istoric al evolutiei aforismelor. Lucrarea cuprinde un index al surselor si o bibliografie cuprinzatoare.

Cele peste 300 de texte in franceza, 125 in romana si peste 60 in engleza devin accesibile unui public larg, prin traducerile existente in fiecare bloc. Temele abordate familiarizeaza cititorii cu gandurile lui Brancusi despre arta si artisti, despre proiectele si operele sale, despre propria sa viata, despre Dumnezeu, tari si popoare.

Garantia autenticitatii, prin indicarea existentei a peste 60 de facsimile, precum si prin trimiterea la lucrarile de referinta – La Dation Brancusi si Brancusi inedit – face ca aceasta lucrare sa devina un instrument indispensabil pentru cercetatorii creatiei brancusiene.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.062 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.