Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Aspecte oculte esentiale referitoare la judecata critica, acuzatoare, superficiala si rauvoitoare - Gregorian Bivolaru

Aspecte oculte esentiale referitoare la judecata critica, acuzatoare, superficiala si rauvoitoare - Gregorian Bivolaru
Preț: 15,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Spiritualitate
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Studiind cu atentie aceasta brosura, vom fi pusi in garda cu privire la feluritele aspecte ale acestei judecati critice, acuzatoare, superficiale si rauvoitoare, devenind mai constienti de aceste manifestari in lumea inconjuratoare, dar mai ales ne vom putea auto-obiectiva si lua mai apoi masurile necesare, in cazul in care sesizam ca si in noi exista astfel de tendinte.
Pentru a critica in mod gratuit pe cineva nu este nevoie sa avem calitati sau inzestrari deosebite si nici sa facem vreun efort iesit din comun.
Tocmai de aceea, diferenta dintre a critica fara temei si a judeca in mod corect este foarte mare, acestea fiind practic doua actiuni diametral opuse.
Ceea cele tulbura pe multe fiinte umane nu sunt cel mai adesea situatiile, evenimentele sau alti oameni, ci judecatile critice, acuzatoare, superficiale si rauvoitoare pe care le manifesta ele insele cu privire la acele situatii sau acei oameni.
Cel mai bine este ca urmarim sa vedem intotdeauna in semenii nostri partea lor cea buna, sa-i privim intotdeauna, fara nicio exceptie, pe ceilalti oameni cu bunatate, compasiune, intelepciune si dreptate, dupa exemplul oferit de Dumnezeu.
Temeiul unei judecati obiective trebuie sa fie modul si masura in care fiintele umane respective implinesc Voia lui Dumnezeu.
Unul dintre aspectele caracteristice ale celor care-i judeca in mod critic, acuzator, superficial si rauvoitor pe ceilalti este acela ca, in realitate, ei manifesta si fata de ei insisi astfel de judecati critice, pedepsindu-se astfel singuri.
inteleptii i-au sfatuit intotdeauna pe semenii lor sa nu se pripeasca niciodata sa judece, mai ales atunci cand se simt tentati sa condamne diferite situatii dintr-o perspectiva moralista.
Adevarul este ca noi percepem intotdeauna realitatea intocmai asa cum suntem noi insine.
Iisus a spus: "Nu judecati niciodata, pentru a nu fi dupa aceea voi insiva judecati. Luati aminte ca intotdeauna exact in felul in care voi ii veti judeca pe ceilalti, exact in acelasi mod veti fi dupa aceea voi insiva judecati.
Luati aminte ca intotdeauna cu ce masura le veti masura celorlalti, exact cu aceeasi masura vi se va masura apoi si voua tot ceea ce veti face."
Reculege-te acum, omule, pentru cateva clipe si gandeste-te de ce esti atat de pornit si de indarjit ca sa vezi numai paiul ce se afla in ochiul fratelui tau?
Ai observat tu vreodata pana in prezent barna ce deja se afla in ochiul tau? intreaba-te acum, oare de ce vrei tu sa te duci la fratele tau si sa-i spui: "Lasa-ma sa indepartez acest pai din ochiul tau"?
Omule ipocrit si cu judecata perversa, ia aminte! indeparteaza mai intai barna ce se afla in ochiul tau si abia dupa aceea vei putea vedea totul suficient de clar, astfel incat sa te simti indreptatit sa indepartezi paiul din ochiul fratelui tau.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.067 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.