Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Asternutul insomnicului - C. D. Zeletin

Asternutul insomnicului - C. D. Zeletin
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786068944388
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 144
Categoria: Beletristica
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Prin „Poemele gnomice in proza”, anuntate in subtitlul volumului Asternutul insomnicului, C. D. Zeletin ofera cititorilor o adevarata carte de intelepciune, o pedagogie a bunatatii si a vietii traite sub semnul moral al binelui, frumosului si adevarului. Ivite la confluenta unor forme distincte de cunoastere a lumii – prin ratiune si prin revelatie –, reflectiile si microeseurile sale surprind, deopotriva, prin turnura aforistica, seducatoarea arta a paradoxului, rafinamentul metaforei si poetica antinomiilor din care se plamadeste contradictoria fiinta omeneasca. Supletea conciziei si eleganta stilistica evoca farmecul delicatelor miniaturi in ale caror reflexii se intrevede o neasteptata concentratie ideatica. Fin observator al realitatii si istoriei, mereu preocupat de imaginile pierdute ale cuvintelor, C. D. Zeletin descopera acea dimensiune luminoasa in care luciditatea calma si, adesea, melancolica a savantului intalneste libertatea de imaginatie a scriitorului, intuind ca, dincolo de aparente, in miezul lucrurilor, vietuieste tainic efigia eternitatii.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.078 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.