Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Avataruri - Doina-Elisabeta Mihalcea

Avataruri - Doina-Elisabeta Mihalcea
-10%
Preț: 31,50 lei
35,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 8 Apr. 2020
ISBN: 9786067974607
Anul publicării: 2019
Pagini: 292
Categoria: Spiritualitate
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Cuvant inainte de Dumitru Constantin-Dulcan
Ilustratii interior: desene in tus de Miruna Ciolca
 
Intentia avuta de autoare in construirea romanului sau, dincolo de bucuria lecturii, este si o lectie de intelepciune, de elevare spirituala, prin calatoria pe drumul intortocheat al istoriei omenesti.
Yuval Noah Harari spunea ca istoria studiaza trecutul nu ca sa nu-l repete, ci ca sa se elibereze de el. Cu o conditie, spunem noi: daca suntem capabili sa invatam ceva din istorie.
Avem oare vreun semn? (Dumitru Constantin-Dulcan)
* * *
Intelegem din roman ca moartea nu este sfarsitul definitiv al identitatii noastre. Ea continua intr-un plan diferit, liber de uzura si degradarea umilitoare a materiei.
Astfel putem sa traim aceasta viata constienti de oportunitatile care ne permit, doar in forma incarnata, sa experimentam sentimente, gusturi, parfumuri, iubiri si sa le sintetizam in intelesuri superioare.
Fiinta umana este eterna in esenta ei, ca si viata.
Caracterul special al prezentei lucrari consta in aceea ca avem de‑a face cu un roman de fictiune, cu personaje istorice reale, ilustrate cu imagini, sau chiar portrete ale acestora, antrenate in evenimente reale, mentionate in istorie.
Am ales din numeroasele reincarnari ale Miei pe acelea care au situat‑o in postura de martor la momente de rascruce ale devenirii spirituale a omenirii, de multe ori prezentate de istoria oficiala in mod denaturat si manipulator. (Doina-Elisabeta Mihalcea)
* * *
Doina-Elisabeta Mihalcea s-a nascut la 30 ianuarie 1954, in Bucuresti. A absolvit Facultatea de Limbi si Literaturi Straine a Universitatii din Bucuresti. A lucrat in invatamant si apoi ca redactor la Centrul European pentru Invatamant Superior (CEPES). A fost director de marketing la Editura All. A absolvit cursurile de masterat organizate de Academia de Studii Economice Bucuresti si Universitatea Washington din Seattle, devenind „Executive Master of Business Administration”.
Este traducator autorizat de Ministerul Justitiei pentru limbile franceza, germana si engleza. Vorbeste fluent, de asemenea, italiana si spaniola. A lucrat ca traducator-interpret in programele Uniunii Europene Phare si EPRICOM.
A tradus carti de medicina, istorie si beletristica (KGB. Istoria secreta a operatiunilor sale externe de la Lenin la Gorbaciov de Christopher Andrew si Oleg Gordievski, Editura All, Bucuresti, 1994; Cartea bebelusului de Manfred Praun, Editura Mladinska, Bucuresti, 2007 s. a.).
* * *
Noua Spiritualitate este emanatia unei Noi Stiinte care s-a conturat indeosebi catre sfarsitul secolului abia incheiat. Sunt aduse tot mai multe argumente care pledeaza pentru originea spirituala a Universului.
Viziunea materialista asupra lumii a permis crearea unei civilizatii tehnologice avansate, cu indubitabile avantaje pentru ameliorarea conditiei umane. In acelasi timp insa filosofia care a motivat-o nu a reusit sa evite actuala criza globala. Suntem tot mai nesiguri pe destinul nostru, mai angoasati, mai aproape de autodistrugere.
Colectia noastra se deschide, asadar, tuturor cartilor menite sa propuna o solutie de iesire din impasul lumii contemporane, sa avanseze o ipoteza coerenta sau sa adauge o noua valenta demersului spre o lume mai buna.
Nimic nu se va schimba in drama lumii actuale daca ramanem la aceeasi gandire. Acesta este motivul pentru care toti comentatorii fenomenului social opteaza pentru o Noua Spiritualitate.  Respectul pentru viata, nevoia de schimbare a fiecaruia dintre noi in acord cu Legea fundamentala a Universului, care postuleaza infaptuirea binelui, a frumosului, a armoniei, si nu a urii si a dezbinarii, constituie esenta Noii Spiritualitati. (Dumitru Constantin-Dulcan)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.054 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.